Nyheder

Støjberg på besøg i snedækket teltlejr: En udmærket løsning

De første 30 flygtninge flyttede ind i den nye teltlejr i Thisted, stort set samtidigt med at vinteren for alvor kom til Danmark.

Men trods sneen er forholdene for flygtningene ”ganske udmærkede”, siger integrationsminister Inger Støjberg (V) , efter hun i dag har været på besøg i lejren.

Og hun varsler, at teltlejre er en indlogeringsmulighed, der er kommet for at blive i Danmark – uanset vintervejret.

- Hvis jeg var flygtning, ville det vigtigste for mig være at have livet i behold, og at man bliver behandlet på en god og ordentlig måde. At man kan få lægehjælp og at alle den slags ting er på plads. Mere end om jeg skulle bo i mursten eller i telt, siger Inger Støjberg  til TV 2.

Hun understreger, at der er tale om velopvarmede og veludrustede telte af samme type som dem, man bruger til eksempelvis at huse FN-udsendinge i katastrofeområder.

Og at teltene kun skal bruges til enlige, mandlige flygtninge, mens børnefamilier får tilbudt husly indenfor i huse.

Lige i øjeblikket er der faktisk ledige overnatningsmuligheder indendørs, men ministeren mener ikke det ville være en god ide at bruge de pladser på de enlige flygtninge:

- Det er rigtigt, at der stadig er ledig kapacitet. Men vi skal også sikre, at der også fortsat er ledig kapacitet. Så vi også fremover kan sikre, at børnefamilier for eksempel får mursten at bo i. Derfor har vi oprettet den her teltlejr, siger Inger Støjberg.

- Jeg synes det her er den mest praktiske løsning. Og en ganske udmærket løsning. Man skal bo her indtil ens asylsag er afsluttet. Det kan være, at man kommer herfra før, men i princippet kan man blive boende indtil sagen er afsluttet. Så får man at vide, at man enten skal blive i Danmark, og så skal man over i det kommunale system, eller man skal udsendes til det land, man kommer fra, siger hun.

I dag er der indrettet tre teltlejre i Danmark. Foruden Thisted er det i Vordingborg og Kiplev. De næste teltlejre vil blive oprettet i Herning og i Haderslev.

Se kortet: Her bosætter de syriske flygtninge sig , når de har fået asyl:

T2Toolbox embed

3500 asylansøgere i oktober

I oktober søgte omkring 3500 flygtninge asyl i Danmark. Det bekræfter Integrationsministeriet over for TV 2.

Oktober slår dermed den hidtidige rekord, der blev sat i september sidste, hvor 3147 personer søgte asyl i Danmark.

Flygtninge: Fremtiden er i Danmark

Et stort flertal af de flygtninge, der netop er ankommet til Danmark, ønsker at blive i landet. Det viser en ny undersøgelse, som TV 2 har foretaget.

Her har vi spurgt om flygtningenes mål med opholdet i Danmark.

  • 82 procent ønsker at skabe en permanent fremtid i Danmark
  • 8 procent ønsker at vende tilbage til hjemlandet, når situationen tillader det
  • 1 procent ønsker at søge ophold i et andet land senere
  • 9 procent har svaret: Jeg ved ikke

Kilde: TV 2