Se kortet: Hvor meget sparer du i grundskyld næste år?

16x9

Der er besparelser på vej til tusindvis af danske boligejere. Torsdag indgik partierne i blå blok en aftale om næste års finanslov, hvor grundskyld

Der er besparelser på vej til tusindvis af danske boligejere.

Torsdag indgik partierne i blå blok en aftale om næste års finanslov, hvor grundskylden i kroner og ører fastfryses næste år

Aftalen, der gælder i 2016, betyder, at boligejerne i alt slipper 755 millioner kroner billigere end ventet i grundskyld. Og det gælder alle boligejere - både personer i ejerlejligheder og huse.

Der ventes dog også en effekt af aftalen for de følgende år, fordi grundskylden skal reguleres op fra en lavere sats i 2016. Derfor ventes boligejerne over en fireårig periode at slippe 2,45 milliarder kroner billigere i skat.

Disse boligejere sparer mest
Ifølge boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit, der har analyseret tallene, betyder aftalen besparelser for langt de fleste boligejere.

Kun i 25 af landets 98 kommuner, er der ingen udsigt til en skattelettelse, lyder det.

- Det er dog primært de sjællandske boligejere, der nyder godt af den nye finanslovsaftale. Vi skal helt ned til en 22. plads for at finde en kommune, der ikke ligger i Region Hovedstaden: Aarhus kommune, siger hun til TV 2.

Ser man på danmarkskortet rammer skattelettelsen skævt, men det er der grund til, lyder det fra Nordeas boligøkonom.

Her betaler de 47.000 kroner i grundskyld
Man skal ikke nødvendigvis være utilfreds, hvis man ikke har fået den største skattelettelse.

- Selvom de boligejere, der får en stor nedgang i den skatteregning, de skulle have betalt, er der stor forskel på dem, der betaler mest og mindst i grundskyld i Danmark, siger Lise Nytoft Bergmann.

I Frederiksberg Kommune betaler en boligejer eksempelvis i gennemsnit 47.000 kroner i grundskyld, mens de, der bor i Lolland Kommune i gennemsnit kun betaler omkring 3.100 kroner, lyder det.

Hvis du vil se, hvor meget du skal betale i grundskyld til næste år, og hvor meget finansloven har sparet dig, kan du bruge kortet herunder: 

Tjek grundskylden: Sparer du penge næste år?

Se, hvor meget der spares i de enkelte kommuner i forhold til den planlagte grundskyld næste år.