Nyheder

Disse apps kan redde familiens hverdag

Hverdagen i en børnefamilie kan være hektisk, og det kan være svært at koordinere det hele på tværs af børn og forældre. 

Men din mobil kan være meget behjælpelig i mange situationer - det gælder blot om at kende de rette apps og ikke mindst indstillinger. 

Vi guider dig i denne omgang af Mobilskolen til de rette apps, når det handler om at koordinere familiens hverdag med mobilen. 

Google Kalender

  • Gratis - ude til alle platforme

En kalender kan af gode grunde være et oplagt hjælpemiddel i hverdagen. Og en delt kalender til hele familien kan hjælpe på mange brudte eller glemte aftaler. Vi viser i videoen ovenfor, hvordan man nemt og enkelt kan slå den delte funktion til i Google Kalender, der netop er oplagt, fordi den kan bruges på tværs af alle systemer og platforme. 

Buy Me A Pie

  • Kan fås i en gratis udgave - ude til Android/iOS

Det spøjse navn gemmer på en af de bedste indkøbsliste-apps derude. Den er smart, når der skal koordineres indkøb, hvor det til tider kan være svært at huske, hvad der skal købes og - ikke mindst - hvad der mangler.

Listen kan deles nemt ved at bruge et enkelt og fælles login. Her kan man oprette og udfylde indkøbslisten direkte i skyen, så alle har styr på, hvad der allerede er købt, og hvad der mangler. 

Any.DO

  • Gratis - ude til Android/iOS

Lige efter indkøbslister er huskelister et vigtigt redskab til en bedre koordineret hverdag. Og her er udvalget heldigvis stort i både Google Play og App Store. Vi har valgt at fokusere på Any.DO, da den er nem at arbejde med på tværs af enheder, og så er den gratis. 

Samtidig er den overskuelig og i et brugervenligt design, som de færreste kan blive skræmt af.

Google Fotos

  • Gratis - ude til Android/iOS

 Mange familier tager generelt frygtelig mange billeder. Både af sig selv og af alt det de oplever. Men det er ofte på forskellige enheder, og det er sjældent, at det hele bliver samlet ét sted. 

Men den gratis app, Google Foto, kan hjælpe dig på vej. Den gemmer alle billeder du tager med mobilen automatisk i skyen, samtidig med, at du nemt kan dele disse billeder, i oprettede mapper, med resten af familien.

Mobilskolen

Mobilskolen sætter fokus på mobilen i hverdagen. 

Giver dig tips og tricks til mobilbrug i familien. 

Hvordan sætter man familiedeling til? Hvordan koordinerer man bedre i hverdagen? Hvilke skader kan du bedst selv klare? Hvordan giver du en mobil videre til dit barn?

Mobilskolen er lavet i samarbejde mellem TV 2 og Telenor