Nyheder

Hizb ut-Tahrir i Danmark bekræfter: Vi er blevet angrebet af Anonymous

Efter terrorangrebet i Paris, som fredag kostede 129 mennesker livet, har hackergruppen Anonymous erklæret digital krig mod terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

Anonymous har udarbejdet en liste med hjemmesider, Twitter- og Facebookprofiler, som de mener, har forbindelse til IS. På listen figurerer en dansk hjemmeside, som tilhører den danske afdeling af Hizb ut-Tahrir, som det ses i billedet herunder.

De listede sider og profiler på de sociale medier, der er lagt ud i en såkaldt pastebin, kan dermed forvente at blive angrebet af Anonymous, og danske Hizb ut-Tahrirs hjemmeside har allerede været under angreb.

Det bekræfter talsmanden for den islamistiske forening, Junes Mads Kock Johansen, i en mail til både Berlingske og Ekstra Bladet.

Vi støtter IKKE Islamisk Stat

- Ja, det er korrekt, at nogen har forsøgt at lave et ddos-angreb på vores hjemmeside, men siden har ikke været nede. Hvis det er folkene bag Anonymous, så er det vist på tide at de kommer lidt ud af den binære verden og lidt ind i den virkelige verden. Så vil de finde ud af at der er hundrede millioner af muslimer verden over der ønsker et khalifat, men at de IKKE støtter ISIS, skriver talsmanden i en enslydende mail til de to aviser.´

I mailen uddyber Junes Mads Kock Johansen:

- Anonymous får måske deres verdenssyn fra udlændingeministeren eller andre politikere med umættelig trang til krig og ødelæggelse, der insisterer på at sætte lighedstegn mellem de to. Den kobling viser et utroligt lavt niveau af politisk bevidsthed, skriver han.

Har ramt mere end 5500 profiler

Tirsdag forklarede lektor i informationsvidenskab ved Københavns Universitet i Aalborg, Lars Konzack, der i flere år har beskæftiget sig indgående med Anonymous, hvordan hackergruppen kan ramme de hjemmesider, de har udset sig.

- De kan for eksempel overtage Twitter-profiler, som er kontrolleret af IS, og de kan lægge organisationens hjemmesider ned. På den måde kan de genere IS, som via internettet forsøger at påvirke unge i vesten med muslimsk baggrund, sagde Lars Konzack til TV 2.

Anonymous har i et tweet oplyst, at man allerede har ramt mere end 5500 Twitter-profiler med tilknytning til IS, og i en ny video fra Anonymous truer repræsentanten med, at gruppen har bedre hackere end IS.

- Forvent massive cyberangreb. Krigen er erklæret. Forbered jer, skriver Anonymous.