Putin: Flystyrt over Egypten var terror – og vi svarer igen

Den russiske præsident, Vladimir Putin, fastslår, at det russiske fly, der styrtede ned over den egyptiske Sinai-halvø, var en terrorhandling.

- Vi vil finde frem til dem, der stod bag terrorangrebet, siger Putin ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det styrtede fly tog alle 224 passagerer med sig i døden.

Flere bomber i Syrien
Ruslands efterretningstjeneste, FSB, oplyser, at der er fundet spor efter sprængstof i det nedstyrtede fly. En hjemmelavet bombe sprængte flyet i luften, fortæller Alexander Bortnikov, chef for FSB, til Putin tirsdag.

Og det vil ifølge den russiske præsident få konsekvenser.

Rusland vil intensivere deres luftangreb i Syrien, hvor landet bekæmper terrororganisationen Islamisk Stat.

To lufthavns-ansatte tilbageholdt i Egypten
Nyhedsbureauet Reuters skriver, at Egyptiske myndigheder tilbageholder to ansatte fra Sharm El Sheikh-lufthavn. De mistænkes for medvirken til anbringelse af sprængstoffer på det nedstyrtede russiske fly.

Der er angiveligt tale om to sikkerhedsfolk.

Ifølge nyhedsbureauet AFP udlovet Rusland en dusør på 50 millioner dollar - svarende til 350 millioner kroner - for informationer om de personer, som placerede bomben.

Det ved vi om flystyrtet
Passagerflyet lettede om morgenen lørdag 31. oktober klokken 05.58 lokal tid fra turistområdet Sharm el-Sheikh i den sydlige ende af Sinai-halvøen i Egypten. Flyets destination var Sankt Petersborg i Rusland. 22 minutter senere, 06.20, forsvandt flyet fra radarskærmene. 

Indtil videre har efterforskningen vist, at flyet var 9.450 meter over jorden, da det forsvandt fra radarskærmene. Kort forinden havde det foretaget en uforklarlig stigning i højde. Flyets hastighed faldt desuden voldsomt, kort inden radarsignalet forsvandt.

Vraget af flyet blev fundet i to adskilte stykker, og ligene af de 224 passagerer blev fundet helt op til to kilometer fra hinanden. Ifølge de russiske luftfartsmyndigheder er flyet blevet revet over, mens det var i luften. Inden styrtet skulle piloten have meldt over radioen, at han oplevede tekniske problemer.

Terrorgruppe tog ansvaret
Terrorgruppen Sinai Province, som sympatiserer med terrororganisationen Islamisk Stat, tog kort efter flystyrtet ansvaret for den tragiske hændelse.