Nyheder

S-profil tæt angreb i Paris: Forfærdeligt hvad der er sket

Den franske hovedstad Paris er fredag aften blevet rystet af en række angreb, som indtil videre har kostet mindst 100 mennesker livet.

Den socialdemokratiske skatteordfører Jesper Petersen er i Paris fredag aften sammen med sin gravide kæreste, og de har begge været tæt på enten et skyderi eller en eksplosion.

Det fortæller Jesper Petersen til TV 2.

- Efter vi har været på restaurant, er vi på en kort gåtur på vej tilbage til vores hotel. Undervejs hører vi et brag, siger Jesper Petersen.

Han fortæller, at han og kæresten ikke umiddelbart var klar over, hvad der var skyld i braget, men da parret kom tilbage på hotelværelset, kunne de se på tv, at byen er under angreb.

- Det er forfærdeligt, hvad der er sket, siger han.

Jesper Petersen understreger, at han og kæresten ikke har været i fare, og at de overordnet set har det fint.

- Men vi er berørte af det og lidt skræmte over at have været så relativt tæt på det, siger Jesper Petersen og bruger også ordet ”rastløs” til at beskrive, hvordan han har det.

Føler med Frankrig

Det socialdemokratiske folketingsmedlem ved ikke præcist, hvilket af angrebene det var, han hørte, men siger, at det var i nærheden af Voltaire og Place de la Nation.

Det drejer sig derfor muligvis om skyderiet ved Bataclan-teateret, hvor der har været holdt gidsler.

- Mest af alt er det bare forfærdeligt, at det her land og den her by igen skal opleve et angreb, og at så mange mennesker åbenbart er døde, siger Jesper Petersen med henviser med ordet "igen" til angrebene på Charlie Hebdo i januar.

Jesper Petersen er i Paris i forbindelse med, at Folketingets Skatteudvalg på mandag skal besøge OECD i Paris. Han er der nede for at holde lidt ferie inden besøget, men er naturligt nok nu i tvivl om, hvorvidt OECD-besøget gennemføres på mandag.

Efter at have set den franske præsident Francois Hollandes tale på tv sent fredag aften, er Jesper Petersen nu på vej i seng.

- Jeg har lige set Francois Hollande holde en stærk tale på fransk TV. Man håber jo bare på nu, at myndighederne får situationen under kontrol, reddet liv og påbegrebet gerningsmændende uden flere skal miste livet.