Paris bruger dette hashtag til at åbne deres hjem for nattens ofre

"Det er virkelig terror i ordets bogstavligste forstand: Frygt med frygt på," skriver en dansker, der befinder sig i Frankrigs hovedstad, hvor mindst 100 er blevet dræbt i nat.

Men midt i al døden og ødelæggelsen skinner menneskeligheden en smule igennem i Paris.

På de sociale medier tilbyder borgere i Paris husly til dem, der ikke har et sikkert sted at være.

Borgere i den franske hovedstad bruger på sociale medier hashtagget #PorteOuverte, der kan oversættes til #ÅbenDør. Her kan folk skrive, hvis de mangler et sikkert sted at opholde sig i Paris efter angrebene, der har kostet mindst 100 mennesker livet.

Eller man kan omvendt tilbyde at stille et sikkert opholdssted til rådighed for andre.

- Hvis du er i Paris og prøver at finde husly, så benyt dig af hashtagget #PorteOuverte. Folk tager imod dig! Bliv ikke udenfor, skriver en bruger på Twitter.

Hashtagget er et af de mest benyttede på de sociale medier tidligt natten til lørdag, hvor der fortsat er stor usikkerhed om, hvad der præcist er sket, og hvem der står bag.

Mediet France 24 rapporterer desuden, at taxachauffører i Paris har slukket for deres taxametre og tilbyder at køre folk hjem - eller i sikkerhed andetsteds - gratis.

Angrebene i Paris skete inden for kort tid flere forskellige steder i hovedstaden. Der er både blevet brugt automatvåben og sprængstof.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP er 1500 ekstra soldater blevet indsat i Paris på grund af angrebene.

Hashtagget er i skrivende stund blevet brugt mere end 400.000 gange. Oveni er lignende hashtags #portesouvertes og #opendoor også blevet brugt massivt.

Se seneste nyt om sagen i vores live-blog.

T2Toolbox embed