Berørt Pia Kjærsgaard: - Vi skal vise foragt for de kyniske mordere

Følg udviklingen gratis på TV 2 News

Den franske hovedstad Paris blev fredag ramt af mindst seks terrorangreb, der indtil videre har kostet 127 personer livet. Frankrigs præsident, Francois Hollande, oplyste lørdag formiddag på et pressemøde, at terrorbevægelsen Islamisk Stat står bag.

Chokbølger er sendt gennem Europa, og på Christiansborg udtrykker danske politikere dyb sorg og sympati.

Foran den fransk ambassade møder TV 2 en tydelig berørt Pia Kjærsgaard (DF).

- Vi stod her for ti måneder siden i det samme blomsterhav. Det er helt urimligt, siger Pia Kjærsgaard til TV 2.

- Vi kan ikke gøre andet end at støtte op, vise vores sympati, medfølelse og foragt for de kyniske mordere. Vi er et frit folk. Det vil vi være uanset hvad, fastholder DF'eren.

Pind: Vi betaler prisen for at handle for sent

Justitsminister Søren Pind (V) fortæller til TV 2, at angrebene har fået ham til at tænke, om noget lignende kunne ske i Danmark

- Derfor har jeg talt med chefen for politiets efterretningstjeneste for at få hans vurdering. Den er, at situationen ikke giver anledning til en ændring af trusselsituationen, men at trusselsniveauet er højt. Derfor tilpasser politiet løbende sit beredskab, siger Søren Pind til TV 2.

Justitsministeren mener, at Europa nu straffes for "at have gjort noget for sent".

- Vi betaler pris for ikke at have grebet ind tidligt nok og standset en forfærdig ulykkelig udvikling. Desværre frygtede jeg flygtninge ind i Europa og terrorangreb, og det er sørgeligt at skulle få ret, siger Søren Pind.

Ramt af terrorens grimme ansigt

Ifølge Socialdemokraternes formand er Islamisk Stat ”utvivlsomt vores største fjende – en fjende af menneskeligheden”.

- Vi er oppe imod mørke, udemokratiske, stærke kræfter. Vi ved, at de har sympatisører i en række europæiske samfund, og det må vi tage dybt alvorligt. De er villige til at gøre hvad som helst. De skal have kamp til stregen. Vi vil ikke lade os bøje og føje, og det budskab skal lyde til Islamisk stat, siger Mette Frederiksen (S) til TV 2.

Den socialdemokratiske formand melder sig i kortet af politikere, der understreger vigtigheden af, at ”vi står sammen” og sender tanker til det franske folk. Hun forudser, at der vil komme nye diskussioner om Danmarks beredskab, det internationale samarbejde og indsats mod terrorister Mellemøsten.

Også De Radikales formand, Morten Østergaard, opfordrer til, at ”vi står sammen” efter de ”gruopvækkende” angreb i Paris.

- Vi har et højt terrorberedskab og har taget mange initiativer for at sikre det. Men det er umulig at udelukke enhver risiko for terror, siger han til TV 2.

Berørt statsminister

Danmarks Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte lørdag formiddag den franske ambassade i København, og han var dybt berørt af den tragiske situation.

- Jeg er her for at vise det danske folks medfølelse i en helt ubegribelig situation. Et angreb i byernes by Paris er et angreb på os alle. Det danske folk føler med det franske. Det er helt forfærdeligt, sagde en tydelig berørt Lars Løkke Rasmussen til TV 2.

Sympatiserer på Facebook

Folketingets partiet har, siden nyheden om den franske tragedie fredag aften begyndte at fylde medier verden over, udtrykt deres dybe medfølelse.