Nyheder

Berørt Løkke besøger ambassade: Et angreb på os alle

Følg udviklingen gratis på TV 2 News

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøgte lørdag formiddag den franske ambassade i København, efter den franske hovedstad, Paris, fredag aften blev ramt af flere terrorangreb.

Ligesom mange andre danskere havde statministeren blomster med, som han lagde ved ambassaden i sympati med de mindst 127 personer, der mistede livet under angrebene i Paris. 

- Jeg er her for at vise det danske folks medfølelse i en helt ubegribelig situation. Et angreb i byernes by Paris er et angreb på os alle. Det danske folk føler med det franske. Det er helt forfærdigelig, siger en tydelig berørt Lars Løkke Rasmussen til TV 2.

Statsministeren var selv i Paris med sin kone sidste weekend, hvor han befandt sig tæt på koncertsalen Le Bataclan, hvor mindst 100 personer mistede livet under fredagens terrorangreb.

- Paris er kærligheden by i vores egen baghave. Det gør ondt på os alle sammen. Det eneste, som vi ikke må gøre, er at ryste på hånden. Hvis vi først giver efter og ikke tør sætte os på en fortovscafé i Paris, har vi for alvor tabt. Vi skal leve vores liv, som vi plejer. Det er vores bedste våben, siger statsministeren.

Ubegribeligt, ubeskriveligt og kynisk

Statsministeren udsendte lørdag morgen en pressemeddelelse, hvor han udtrykte stor sorg.

- Vi har i løbet af aftenen og natten været vidne til et ubeskriveligt kynisk terrorangreb. Langt over 100 uskyldige mennesker er brutalt blevet myrdet på en helt almindelig fredag aften i Paris, udtalte Lars Løkke Rasmussen:

- Omfanget af angrebene i Paris er ubegribeligt og fylder mig med dyb sorg.

Ifølge statsministeren er det en ”mørk dag i Europa”:

- Jeg fordømmer på det kraftigste de gerningsmænd, der står bag disse terrorangreb på det franske samfund og har over for præsident Hollande givet udtryk for vores medfølelse med det fransk folk.

Fastholder høj sikkerhed

Efter terrorangrebene i København i februar har Danmark haft et højt beredskab, og det fastholdes, oplyser Lars Løkke Rasmussen foran den franske ambassade. 

De danske myndigheder følger situationen i Paris tæt.