Nyheder

Svenske integrationsansatte slår alarm i protestbrev: Vi kan ikke mere

Den store strøm af flygtninge og migranter, der ankommer til Sverige, har ikke kun fået den svenske regering til at sige stop med midlertidig grænsekontrol. Nu slår ansatte i dele af Migrationsverket, der er de svenske integrationsmyndigheder, alarm. Det skriver det svenske medie Svenska Dagbladet.

Ifølge avisen har de i forvejen stressede, overbebyrdede og frustrerede medarbejdere fået nok efter besked om, at nogle af dem vil blive tvunget på arbejde i julen og nytåret. Og det får nu de ansatte ved Migrationsverket i Gøteborg til at protestere i et brev adresseret til blandt andet generaldirektøren i Migrationsverket, Anders Danielsson.

- Havde set frem til fri i julen

I brevet står blandt andet, at medarbejderne kræver hvile efter i lang tid at have arbejdet til sent ud på aftenen og i weekender, ligesom de ansatte havde set frem til have fri omkring jul og nytår for at lade kræfterne op igen. 

- Vi har stillet op og arbejdet til sent ud på aftenen, i weekender og ofte i 14 timer ad gangen, står der i brevet, som du kan læse her.

I stedet har de ansatte fået at vide, at det kræver en lægeerklæring for at slippe for at skulle på arbejde i julen.

Ledelsen er nonchalant

Samtidig retter personalet en kraftig kritik mod ledelsen, hvis ”nonchalance” har gjort mange kede af det og skuffede, lyder det.

Ifølge HR-chef i Migrationsverket, Marie-Louise Koskinen, skyldes uroen i Region Vest, som dækker Gøteborg, også at byrden med overarbejde er blevet lagt på et fåtal medarbejder.

- Der har været medarbejdere, som frivilligt har arbejdet meget over. Det er ikke holdbart, og vi har brug for en mere jævn fordeling, siger hun til avisen.

Sverige indførte med virkning fra torsdag klokken 12.00 en historisk grænsekontrol ved landets ydre grænser, herunder til Danmark ved betalingsanlægget på Øresundsbroen, hvor alle skal fremvise enten pas eller kørekort. Grænsekontrollen vil gælde i mindst 10 dage for at få flygtningesituationen i Sverige under kontrol.