Nyheder

Andreas Kamm: Umenneskeligt forslag

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede fredag 34 tiltag, som skal mindske tilstrømningen af asylansøgere og sikre, at myndighederne kan håndtere indkvarteringen.

Især to af de tiltag lægger grund til en kritik fra Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Det drejer sig om perioden, der går fra en familie ansøger, til den kan blive sammenført, samt tiden myndighederne kan tilbageholde flygtninge.

Fra et til tre år

Indtil nu har den maksimale periode for familiesammenføring været ét år. Det vil regeringen forlænge til tre. Og så skal det være muligt at tilbageholde personer på ubestemt tid.

- Jeg synes, det er umenneskeligt, og det er meget langt fra at leve op til flygtningekommissionens bestemmelser om, at man skal føre familier sammen, der er blevet splittet på grund af konflikt. Det finder jeg er skudt helt ved siden af skiven for at sige det ligeud.

- Og så er der nogle ting, jeg er almindeligt bekymret over. Det er klart, at når man går fra at kunne fastholde folk i tre døgn, hvis man er myndighed, til nu på ubestemt tid at kunne frihedsberøve folk. Det er jeg ked af, fordi jeg synes, et retssamfund må have en grænse for, hvor lang tid man kan frihedsberøve folk.

Anders Ladegaard skrev ovenstående tidligere på dagen. Men Andreas Kamm mener, at hvis der ikke er andre muligheder, kan telte være en midlertidig løsning.

- Det her opfatter jeg som et beredskab. Jeg er fuldstændig enig med Anders Ladekarl i, at hvis vi har faste bygninger med fast tag, så skal vi jo ikke true folk med at skulle ligge i telt om vinteren. Det giver sig selv.