Nyheder

Tillidsmand på TV 2: Dyrby havde en pistol for panden

De ansatte på TV 2 er i chok. Sådan lyder meldingen fra TV 2’s hovedtillidsmand, Lennart Sten, efter at nyhedsdirektør Michael Dyrby har opsagt sin stilling på grund af en affære. Lennart Sten forklarer, at nyhedsdirektøren reelt ikke havde noget valg:

- Han havde jo en pistol for panden. Hvis man ved, at sms’er eller billeder, eller hvad det nu er, florerer rundt med kompromitterende oplysninger, så er det selvfølgelig et problem. På et tidspunkt er der et Se&Hør, eller et andet medie, der tager historien op. Vi vil ikke kunne have, at folk tænker at vi har en direktør med det ry, hvis vi engang selv behandler nogle etiske problemstillinger, siger Lennart Sten.

Men Lennart Steen har kun respekt for Michael Dyrbys beslutning, og mener, at det er ærgerligt, at ’en af landets bedste journalister’, nu forlader tv-stationen.

- Jeg tror, at folk er chokerede. Man kunne forstå det, hvis det var dårlige seertal eller at budgetterne ikke hang sammen. Men at det er en affære. At det er en mand, der er gået for langt. Han forlader stillingen, på et tidspunkt han egentlig ikke burde forlade den. Det er ærgerligt, siger Lennart Sten.

En person, der ’fyldte meget’

Lennart Sten forklarer, at nyhedsdirektøren har fyldt meget på stationen. Og at han af og til er blevet kritiseret for at fylde for meget.

- Selvfølgelig betyder det, at nogle af medarbejderne bliver usikre. Vi står over for en relancering af både NEWS og 19-Nyhederne. Der er masser af ting at tage fat i. Men der er også masser af rum at udfylde, siger Lennart Sten.

Dyrby: Jeg har haft en affære

Michael Dyrby forklarer selv i en pressemeddelelse, hvad der fik ham til at tage beslutningen.

- Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes, skriver Michael Dyrby.

Stor betydning

Lennart Steen betvivler ikke Michael Dyrbys store betydning for TV 2.

- Han revolutionerede nyhedsområdet i Danmark med oprettelsen af TV 2 NEWS. Det kører på Christiansborg og i alle beslutningslokaler. Det har revolutioneret hele måden at tænke nyheder på, og det har han været den helt store arkitekt bag, siger Lennart Steen.

Nuværende nyhedschef, Mikkel Hertz, konstitueres som nyhedsdirektør for TV 2.