Nyheder

Tidligere TV 2-boss: Den slags fejl går ikke

Den var måske gået i en anden branche, i en anden virksomhed og i en mindre profileret stilling.

Men når man som Michael Dyrby er nyhedsdirektør på TV 2, så kan man ikke blive i jobbet, når en historie om en affære og ”kompromitterende materiale” begynder at florere på flere medier.

Sådan siger Per Mikael Jensen, der i 2006 og 2007 var administrerende direktør på TV 2.

- Der er bare nogle positioner i samfundet, hvor du ikke kan fejle så meget. Dyrby havde en af de positioner, og så må man træffe den beslutning, som han har truffet.

- Ville andre ledende medarbejdere i andre virksomheder have været tvunget til det samme? Det er langt fra sandsynligt, men der er nogle mennesker, hvor offentlighedens tillid til evner og troværdighed skal være i top, og hvis ikke tilliden er der, så har man et problem, siger Per Mikael Jensen.

Dyrby: Jeg er i en sårbar position

I en pressemeddelelse udsendt tirsdag formiddag forklarer Michael Dyrby, at han stopper på TV 2, fordi han har haft en affære, og der er i den forbindelse udvekslet materiale, der kan sætte ham i en ”sårbar situation. Og det går ikke, når man er nyhedsdirektør”, siger Dyrby i pressemeddelelsen.

Per Mikael Jensen har stadig fuld tillid til Michael Dyrbys journalistiske evner, og han kalder det modigt, at den nu tidligere nyhedsdirektør lægger kortene på bordet.

- Det er jo ikke uden omkostninger at træffe den her beslutning, og det kræver stort mod direkte at sige, at jeg har dummet mig meget alvorligt, og derfor er jeg nødt til at trække mig. Men når han synes, at det materiale, der findes, kan bruges til at kompromittere ham, så er det den rigtige beslutning at træffe, for det må man ikke kunne som nyhedsdirektør for TV 2, siger Per Mikael Jensen.