Nyheder

Her er Lisbeth Knudsens nye job

Lisbeth Knudsen skulle ikke være arbejdsløs længe.

Kun en måneds tid efter at være trådt tilbage som koncernchef hos Berlingske Media, har hun fået job som direktør for mediet Mandag Morgen. Det skriver finans.dk.

62-årige Knudsen tiltråder den nye stilling 1. december.

Samler udgivelser i nyt selskab

Lisbeth Knudsens stilling er retteligt direktør for danske aktiviteter hos Mandag Morgen, hvilket er en nyoprettet stilling.

- Mandag Morgen repræsenterer noget originalt i mediebilledet, som jeg synes, det vil være spændende at være med til at sikre en stærk position, også i den digitale nutid og fremtid, siger Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

Ansættelsen betyder, at mediets danske aktiviteter samles under én virksomhed, der kommer til at hedde Mandag Morgen Danmark og som vil have godt 35 ansatte, skriver finans.dk. Både Ugebrevet Mandag Morgen, Mandag Morgen Velfærd og en ny digital platform vil høre under Lisbeth Knudsen.

- Ansættelsen af Lisbeth Knudsen skal ses som et vigtigt led i gennemførelsen af en ny strategi for Mandag Morgen. Jeg ser store potentialer på det danske marked for en ny type vidensvirksomhed, der satser på at formidle løsninger på de komplekse udfordringer, vi konfronteres med, siger mediets administrerende direktør Erik Rasmussen.

Uenigheder førte til afgang

Lisbeth Knudsen nåede at være koncernchef for Berlingske i omkring otte år, og hun fungerede samtidig som ansvarshavende chefredaktør. Det var uenigheder med den øvrige ledelse, der førte til hendes afgang.

- Et frugtbart samarbejde mellem ejeren, bestyrelsen og den administrerende direktør kræver enighed om den grundlæggende strategi, målsætningerne og virksomhedskulturen, skrev hun i en pressemeddelelse i forbindelse med sin afgang.

Inden tiden på Berlingske var Knudsen igennem otte år nyhedsdirektør hos Danmark Radio. Hun blev uddannet som journalist i 1975.