De satsede på brugte iPhones: Nu får de millioner fra baron og Baresso-boss

For to år siden begyndte Julius Winther og Nino Friis at købe og sælge brugte Iphones. Siden er forretningen vokset eksplosivt. Det, der begyndte s

For to år siden begyndte Julius Winther og Nino Friis at købe og sælge brugte Iphones.

Siden er forretningen vokset eksplosivt. Det, der begyndte som en lille gesjæft i en lejlighed i København, er i dag en millionforretning, der tæller fem butikker og en omsætning på 40 millioner kroner. Og nu er de to iværksættere på vej til udlandet med deres forretning, 2ndBest.

En gruppe rigmænd har givet dem et massivt rygstød i form af en millioninvestering, der skal bruges til at erobre det svenske og norske marked.

Investorgruppen, der består af baron Ditlev Gustav Wedell-Wedellsborg, der blandt andet ejer Magasin du nord fonden sammen med sin familie, tidligere bestyrelsesformand og medejer af Baresso-kæden, James Patrick Howaldt, og investor Hans Christian Bødker Jensen har set et lys i de to unge iværksætteres forretning.

Og det er måske ikke så underligt.

Fik kontakten i butikken
På kun et par år har de banket en forretning op på at købe og sælge brugte iPhones og iPads, og det var i én af deres fire forretninger, de fik kontakten til de tre investorer, fortæller Nino Friis:

- En dag kom Hans Christian Bødker Jensen ind i vores butik for at få repareret tre telefoner og sin søns iPad. Halvanden time senere fik han dem retur. Det var han meget imponeret af, så han begyndte at spørge ind til vores forretning, og foreslog så et møde med ham og hans to partnere fra deres fælles investeringsselskab. Otte måneder senere skrev vi under på en aftale, lyder det.

I dag sælger han og forretningspartneren, Julius Winther, omkring 120 telefoner om dagen fra deres webshop og fra deres fire butikker i Danmark. Ambitionen er, at antallet skal vokse.

Julius Winther (th.) og Nino Friis (tv.) har på to år skabt en forretning på at købe og sælge brugte Iphones. Nu udvider de forretningen med hjælpe fra tre rigmænd.
Julius Winther (th.) og Nino Friis (tv.) har på to år skabt en forretning på at købe og sælge brugte Iphones. Nu udvider de forretningen med hjælpe fra tre rigmænd. Foto: Casper Gaston Kehlet

De har solgt 49 procent
De tre forretningsmænd har ifølge Nino Friis købt 49 procent af aktierne for et millionbeløb.

En del af investeringen er allerede brugt på et kontor i Nyhavn på 300 kvadratmeter, hvorfra en håndfuld telemarketingansatte sælger 2ndBest nye produkter: Abonnementer og forsikringer til kunderne.

Resten skal bruges til at udvide forretningen til resten af Skandinavien. Planen er, at der nu skal åbnes seks nye butikker: I Odense, Århus, Aalborg, Stockholm og Malmø, fortæller den unge iværksætter.

- Vi vil gerne åbne i Sverige i første omgang. Det er ret oplagt i forhold til logistikken, da det ikke er så dyrt at sende telefoner til Sverige, som det er til Norge. Telefonerne skal stadig laves og sendes fra Danmark. Hovedgesjæften sker via nettet. Butikkerne er bare levering- og afhentningssteder, hvor man kan komme ind med smadret Iphone og få en ny, siger Nino Friis til TV 2.

- Er det virkelig så nemt?
Det lyder som et eventyr, og det er det på mange måder også. Hverken Julius Winther eller Nino Friis har mere end en studentuddannelse med sig i rygsækken. Det hele startede i Julius Winthers studielejlighed.

- Jeg var lige hjemvendt fra et udlandsophold og havde brug for at få fikset min telefon. Ligesom mange andre unge skrev jeg på min Facebook-status, om der var nogen, der kunne fikse den lynhurtigt, for jeg var afhængig af den, fortæller Nino Friis.

Og det kunne hans gamle klassekammerat, Julius. I hans lille studielejlighed fik Nino Friis, som dengang var 23 år, telefonen repareret på 10 minutter, og det satte tankerne igang.

- Da jeg kom hjem, lå jeg og tænke: Er det virkelig nemt?, siger han til TV 2. Ikke lang tid efter tog han fat i Julius Winther, der blev overtalt til at droppe studiet på CBS i København.

Bruger overskuddet på at udvide
Efter et par måneder ansatte de deres første medarbejder til værkstedet i Fiolstræde i København. 

Det var i sommeren 2014. Siden da er det gået rigtig stærkt, og det hårde arbejde og de lange arbejdsdage har givet pote. I dag ejer de den største forhandler af brugte iPhones i Danmark, og ejerkredsen er udvidet fra to til fem.

Ifølge Nino Friis er de dog ikke blevet rige af deres forretning. Ikke endnu.

- Lige nu hiver vi ikke noget ud til os selv. Overskuddet går til at åbne nye butikker. Vi får en normal løn og udbetaler udbytte. Vi vil hellere udvide og slå vores navn fast. Det er lidt sjovere, slutter han.

Om 2ndBest:

Om 2ndBest:

Virksomheden tjener penge på at reparere, købe og sælge brugte iPhones og iPads.

2ndBest har 26 medarbejdere.

I dag består virksomheden af fire butikker i Danmark: Helsingør, København K, København Ø og Frederiksberg. De køber de brugte og måske ødelagte telefoner til mindst 450 kroner. Herefter bliver batteriet skiftet ud, og hvis der skader på glasset, skiftes det også, og softwaren opdateres.