Nyheder

Morten fik fjernet sin tatovering kemisk: Min hud er rådnet op

Se Operation X-dokumentaren 'Under huden på tatoveringsbranchen i aften klokken 20.50. 

Morten Funk er en af de mange tusind danskere, der hvert år fortryder, at han i sin tid lod sig tatovere.

Han valgte at gøre noget ved det for halvandet år siden. Først gik han til en læge, der på konventionel måde fjernede en del af en større tatovering på overkroppen, men da operationen efterlod et større ar, valgte han at prøve en alternativ løsning til den anden halvdel af tatoveringen. Nemlig den kemiske og angiveligt smertefri og billige metode.

Det skulle han dog bitterligt fortryde, for hurtigt efter operationen fik han voldsomme smerter.

- Efter fem dage begyndte huden at falde af, og det hele blev stort åbent sår, og det væltede ud med væske, blod og betændelse, og det undrede mig, fordi jeg havde holdt såret rent. Det rådnede op – simpelthen, siger Morten Funk, der i dag stadig kæmper med store smerter.

- Jo længere tid der går, jo mere smertefuldt bliver det, siger Morten Funk nu omkring halvandet år efter, han fik en kemisk behandling. 

Ureguleret område

Lige som markedet for tatovører er omfattet af meget få regler og næsten kan betragtes som totalt ureguleret, så er markedet for fjernelse af tatoveringer det samme.

Undersøgelser viser, at omkring 16 procent af alle de danskere, der vælger at få en tatovering, fortryder deres beslutning og vælger derfor at få dem fjernet. Og det har åbnet for et stort marked uden om det danske sundhedssystem.

Private firmaer lover at fjerne tatoveringer nemt og smertefrit, og disse firmaer praktiserer flittigt og vil ikke blive omfattet af nye regler, der i fremtiden skal sikre, at det kun er læger, der må fjerne tatoveringer.

Disse firmaer benytter sig af kemiske væsker, der bliver sprøjtet ind under huden, hvorefter væsken på mirakuløs vis skulle fjerne tatoveringen.

Det var sådan en behandling, Morten Funk benyttede sig af, men i dag betaler han en stor pris.

- Det allerværste er ikke det fysiske, men jeg kan ikke tage på ferie med mine venner, fordi folk kigger som om, den er helt gal, og det er den jo også, så det er frygteligt, siger han.

Burde være forbudt

Ifølge Jørgen Serup, der er professor på Bispebjerg Hospital og i øvrigt arbejder på en specialklinik for tatoveringer, er det absurd, at kemiske væsker bliver brugt vidt og bredt blandt mere eller mindre autoriserede behandlere.

- Denne her metode burde være forbudt. Det er soleklart. Det er en kraftig syre, og det ætser og fjerner alt, hvad det kommer i nærheden af, og laver huller i huden, specielt når man prikker det ind, forklarer Jørgen Serup.

Han har set Morten Funks ar og er ikke i tvivl om, at han er blevet svigtet af den behandler, der har forsøgt at fjerne hans tatoveringer.

- Han er kommet ind i en klinik, der misbruger titler og som fremstår troværdige og derfor kommer til at snyde Morten, fordi det er ikke en rigtigt læge, der har gjort det her, siger Jørgen Serup. 

Hvad er Operation X?

Operation X er TV 2's program for undersøgende journalistik.

Med Morten Spiegelhauer som frontfigur afslører Operation X forhold og sager, som ellers ikke ville komme til befolkningens kendskab, og de ansvarlige konfronteres.

Har du selv en sag, som du mener redaktionen bag programmet skal kigge nærmere på, kan redaktionen kontaktes på x@tv2.dk.

Eller på telefon hverdage mellem kl. 9-17 - tlf.: 39 166 000

Operation X er også på Facebook.