19-årige William bruger dask i røven til at komme i kontakt med piger

- Og pigerne synes, det er sjovt.

Det fortæller 19-årige William Toft til TV 2 efter debatten har raset på de sociale medier, hvor 25-årige Renna Rose Agger fortalte om en bytur på caféen Funke, hvor en mand ragede på hende.

- Hvis jeg er i byen, og der kommer en pæn pige gående, så kan jeg også godt finde på at give hende et klap bagi - og flere af mine venner gør det også, siger William Toft.

En alternativ scorereplik

Han har endnu ikke oplevet en pige tage dasket som andet end et kompliment og en sjov måde at skabe kontakt på.

- Jeg gør det i stedet for at bruge en fjollet scorereplik. Jo, et klap kan da også være fjollet, men det virker normalt ret godt, siger han.

Han har fuld respekt for, hvis kvinder ikke synes, det er rart, og hvis det er tilfældet, skal kvinderne jo bare sige fra, mener han.

- Jeg bliver også klasket i røven, og det synes jeg er helt fint. Hvis der endelig er en pige, der ikke kan lide det, så skal de bare sige det, forklarer William Toft.

Renna er et enestående tilfælde

Men i tilfældet med Renna sagde hun faktisk fra og bad bartenderen om hjælp. Der blev hun mødt med grin og nedladende kommentarer, så det kan du vel ikke mene er okay?

- Nej, selvfølgelig ikke. Nu kender jeg ikke den konkrete situation, men jeg tror, det er et enestående tilfælde, for jeg har kun oplevet at fyre respekterer en piges nej, siger William Toft.

Begge køn er sexobjekter

Og et klap i numsen er ikke et udtryk for en nedvurdering af kvinder, og sexisme i hverdagen er noget, der altid har eksisteret. Det mener Karin Helweg-Larsen, der har forsket i vold som samfundsproblem, er speciallæge i patologi ved Københavns Universitet og tidligere forsker på Institut for Folkesundhed.

- Der har altid været mænd og altid været kvinder, og begge køn er sexobjekter. Man viser hinanden, at man er tiltrukket, og det kan måske udtrykkes på en klumpet måde ved for eksempel at nive i numsen, siger hun og understreger, at det er op til den enkelte at vurdere, hvornår noget er krænkende.

- Det kommer an på, hvor nærtagende man er. Jeg ville aldrig synes, at det var et overgreb, hvis nogen kneb mig i numsen på en bar. Hvis jeg var alene på en mørk skovsti, så ville jeg nok opleve, at det var skræmmende og krænkende, siger Karin Helweg-Larsen.

'Kvinder er ligeså slemme'

Også TV 2's brugere har stærke meninger om Renna Rose Aggers oplevelse.

På Facebook er hoveddelen af kommentarerne kvinder, der støtter op om Renna Rose Aggers fortælling, men også mændene blander sig i debatten:

- Kvinder er mindst ligeså slemme, når de er stive, skriver Bjarke Faber Nørgaard.

- Ofte er kvinder i flok meget mere åbenmundede og langt grovere end mænd, når der kommer noget indenbords, skriver han og uddyber:

- En ting er sikkert - dette er ikke et "mandeproblem". Det er et problem, fordi idioterne på tværs af køn stiller hjernen hjemme, når de går ud.