25-årig kvinde får Facebook til at gløde: Stop med at rage på mig i byen

Det er fredag aften på Sankt Hans Torv på Nørrebro i København. 25-årige Renna Rose Agger drikker øl med vennerne på caféen Funke, men på vej op i baren for at hente nye forsyninger krakelerer den gode stemning. En fremmed, gramsende mandehånd har fundet vej til hendes bagdel.

- Jeg bliver sindssyg vred, vender mig om, peger på ham og råber: ”Det der stopper du bare lige nu!”. Det er krænkende, ubehageligt og ydmygende at blive raget på af fremmede mennesker, siger Renna Rose Agger til TV 2.

Den 25-årige studerende delte efter den krænkende episode sin beretning i et opslag på Facebook. Et opslag, der er blevet delt og liket i tusindvis.

Den langfingrede mand på bodegaen kvitterer fredag aften for den 25-åriges indvending med en fuck-finger og et ’kælling’, mens hans venner begynder at røre ved hende. Renna Rose Agger, der føler sig autoritetsløs, søger hjælp hos bartenderen, der har overvåget situationen. Smid dem ud, lyder hendes bøn.

- Bartenderen synes, at det er skide sjovt. Jeg er åbenbart det mest latterlige menneske, og det er helt til grin, at jeg gør et nummer ud af, at nogle rager på mig, siger Renna Rose Agger.

”Synes du ikke også, at det er lidt frækt?” lyder en kommentar fra bartenderen. En kommentar, der ifølge Renna Rose Agger kan betegnes som overgreb nummer to.

Svært at få hjælp

Café Funke på Sankt Hans Torv har tidligere været i mediestorm, da to homoseksuelle blev smidt ud fra caféen for at kysse hinanden. Først da Renna Rose Agger truer bartenderen med at starte en lignende situation, hjælper han hende med de befamlende mænd.

Og ifølge Renna Rose Agger er episoden langt fra enestående. Personligt oplever hun ofte lignende episoder.

- Det sker nok hver anden gang, at jeg er i byen også andre steder end Funke. Det er slemt steder som Roskilde Festival og Kødbyen (red. På Vesterbro i København), men det sker også generelt. Det er en misforståelse at tro, at det kun er klamme steder, at det sker, siger Renna Rose Agger.

Vigtigt at sige fra

Ifølge den 25-årige studerende er det ofte helt almindelige, unge mænd, der har lært, at det ”er okay at tage på piger”. Renna Rose Agger mener, at det er vigtigt at sige fra, hvis man skal overgreb som disse til livs.

- Hvis vi ikke tager vores egne kroppe og retten til dem seriøst, bliver den tendens heller ikke ændret, siger Renna Rose Agger, der har valgt at kontakte caféen ejere for at gå videre med den ubehagelige episode.

Funke kan ikke genkende episoden

Ejeren af Café Funke har ikke svaret på TV 2's henvendelser, men til bt.dk siger Yasar Bazancir følgende:

- Fredag aften har der været både to bartendere og to dørmænd på arbejde. Alle sammen siger, at de ikke har oplevet noget i den retning. Ingen kan genkende skildringen. Men nu vil vi forsøge at få kontakt til kvinden og holde et møde med hende, så vi helt præcist kan høre hendes kritik, siger Yasar Bazancir.