Nyheder

Avis-skandale: Higuain-interview kan være løgn

Du kan se Presselogen på TV 2 PLAY her

-Det kan sagtens være, vi er blevet taget virkelig alvorligt i røven.

Sådan siger Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, i ugens udgave af Presselogen, efter avisen måtte trække et interview med Napolis argentinske verdensklasse-angriber, Gonzalo Higuaín, tilbage.

Torsdag bragte avisen et længere interview med Higuain, som bl.a. roste FC Midtjylland – et hold Napoli skulle møde samme aften. Interviewet skulle være lavet af en freelancejournalist i samarbejde med den italienske sportsavis Corrierre dello Sport. Problemet er bare, at Napoli afviser, at interviewet nogensinde har fundet sted.

-Vi lægger os fladt ned. Vi har ikke været kildekritiske nok, erkender Allan Olsen. Han fortæller, at Ekstra Bladet slet ikke har været i kontakt med Corrierre dello Sport, men har kommunikeret direkte med freelancejournalisten bl.a. via mail.

I første omgang fastholder han dog, at interviewet godt kan have fundet sted:

-Vi kan ikke 100 procent bekræfte det, men vi har en overbevisning om, at det har det.

Ingen har hørt om manden

Presselogens redaktion har bedt journalist i Italien, Eva Ravnbøl, om at undersøge hvem freelancejournalisten, som har lavet interviewet, er.

-Jeg har ringet til journalistkolleger og pressefolk i Napoli, og ingen har nogensinde hørt om manden, fortæller Ravnbøl.

Hun har ligeledes undersøgt lister over freelancejournalister i landet – og heller ikke her findes hans navn. Desuden er det usandsynligt at en freelancejournalist får et interview med en verdensstjerne som Higuain, siger hun:

-Det er selvfølgelig muligt at få et interview – men han giver måske to eller tre interview om året, og der skal man altså have autorisation fra øverste plan i klubben.

Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, lever i håbet om at freelancejournalisten rent faktisk findes – men han udelukker ikke, der kan være tale om en fiktiv person:

-Nej det udelukker jeg ikke – vi udelukker ikke noget som helst.

Du kan se Presselogen på TV 2 PLAY her