Nyheder

Vilde billeder: Prøver at bryde ind i politibil til anholdt pistolmand

Det var kaotiske scener, der udspillede sig tæt på Nørrebro Station i København, da et ellers fredelig optog udviklede sig dramatisk.

En stor gruppe mennesker gik til angreb på en 29-årig mand, der valgte at affyre et skud midt i menneskemængden - angiveligt fordi han følte sig truet.

Politiet var hurtigt på stedet, og på en video, der er optaget fra en lejlighed tæt på episoden kan man se, hvordan politiet forsøger at få den 29-årige i sikkerhed fra de mange ophidsede mennesker.

Ville bryde ind til den anholdte

Til trods for det store politiopbud lykkedes det flere gange, at få åbnet døren ind til politibilen, hvor den anholdte befandt sig, og kun på grund af en årvågen og konsekvent indsats fra adskillige betjente lykkedes det at holde dem ude af bilen.

Billederne er optaget umiddelbart efter, den 29-årige mand efter eget udsagn løsnede et skud, fordi han følte sig truet i forbindelse med et internt opgør. Ifølge København Politis efterforskningsleder følte manden, at han var trængt op i en krog.

Udsat for grov vold

Inden politiet ankom til stedet var det lykkedes en større gruppe mennesker at overmande den 29-årige mand, som blev udsat for det, som politiet kalder grov vold, men politiet var talstærkt tilstede i området og kom hurtigt manden til undsætning.

Efter det lykkedes politiet at skaffe sig adgang gennem den store menneskemængde, blev manden kørt på skadestuen.

Ifølge politiet vil den anholdte trods sine kvæstelser formentlig være i stand til at gennemføre grundlovsforhøret, som er planlagt til søndag, hvor han vil blive sigtet for våbenbesiddelse og for at have sat andre menneskers liv i fare.

Den voldelige epsisode skete  i forbindelse med et muslimsk optog på Nørrebro, som markerer dødsdagen for Imam Hussein. Optoget havde flere tusinde deltagere.