Nyheder

Bagsiden af et viralt hit: Kim ville hjælpe hjemløse, men så blev folk sure

Egentlig ville Kim Andersen bare give hjemløse i nød et sted at sove i de kolde vintermåneder, men den gode gerning udviklede sig så voldsomt på det sociale medie Facebook at han nu fortryder, han nogensinde skrev et opslag.

- Siden jeg skrev opslaget søndag aften, har jeg fået over 1.000 henvendelser. Det er alt fra folk, der vil have et sted at bo, og som ikke kan forstå, jeg ikke vil hjælp dem, til mennesker, der vil sælge mig deres gamle campingvogne. Det hele har taget en negativ drejning, og jeg er - undskyld udtrykket - lige ved at brække mig over alle de opkald, jeg får, siger Kim Andersen til TV 2.

Bliver stadig kimet ned

Kim Andersen driver et mindre firma, hvor han udlejer campingvogne, og henover vinteren har han syv vogne, der står tomme. Derfor ville han gentage succesen fra sidste vinter, hvor han skrev ud på Facebook og spurgte, om der var nogen, som manglede et sted at bo.

- Men i år er det gået helt amok. Efter 20 minutter havde jeg fundet de syv personer, som skal låne vognene, men jeg bliver stadig kimet ned. Alene natten til mandag lå der 23 telefonbeskeder til mig, siger han og uddyber.

- Folk bliver sure, fordi de ikke forstår, hvorfor jeg ikke svarer tilbage, men hvis det skulle kunne lade sig gøre, skulle jeg have tre sekretærer ansat på fuldtid.

Vil gribe det anderledes an næste år

Facebook-opslaget er i skrivende stund blevet delt over 20.500 gange, men Kim Andersen er bange for, han bliver nødt til at fjerne det helt igen.

- Det var en kæmpe fejl at lægge mit firmanummer op sammen med opslaget, da det er svært for mine kunder at komme igennem til mig. Jeg har helt sikkert tænkt mig at gribe det anderledes an næste år, hvor jeg regner med at distribuere vognene gennem de lokale herberg, forklarer han.

Kim Andersens syv campingvogne skal til primært til Vejle og Horsens, mens en enkelt tager turen til Sjælland.

Fakta: Hjemløshed i Danmark 2015

Antallet af hjemløse borgere i uge seks 2015 er opgjort til 6.138 personer. Det er en stigning på fem procent siden 2013 og 23 procent siden 2009.

78 procent af hjemløse er mænd.

Antallet af hjemløse unge mellem 18 og 24 år er opgjort til 1.172 personer.

Antallet af hjemløse mellem 25 og 29 år er opgjort til 799 personer.

Halvdelen af alle hjemløse hører til i hovedstadsområdet, hvoraf halvdelen er fra København, og halvdelen er fra omegnskommunerne.

Halvdelen af hjemløse har en psykisk sygdom, og omkring to tredjedele har misbrugsproblemer.

Næsten fire ud af fem hjemløse har enten en psykisk sygdom, misbrug eller begge dele.

Kilde: Det Nationale Forskningscenter for Velfærd