Nyheder

Efter drabet på løven Cecil: Forhadt tandlæge slipper for retssag

Den amerikanske tandlæge Walter Palmer, som i juli dræbte løven Cecil, vil ikke blive retsforfulgt, da det har vist sig, at amerikanerens papirer var i orden, og at han juridisk havde indhentet tilladelse til at gennemføre den pågældende jagt.

Det oplyser Zimbabwes miljøminister Oppah Muchinguri-Kashiri mandag.

- Vi kontaktede politiet og efterfølgende statsanklageren, og det viste sig, at Palmer kom til Zimbabwe med alle papirerne i orden, fortalte miljøministeren, ifølge Reuters.

Oppah Muchinguri-Kashiri har tidligere krævet Walter Palmer udleveret til retsforfølgelser i det afrikanske land.

Løve lokket ud og dræbt

Drabet på løven Cecil fandt sted den 1. juli i år. Den store hanløve var et nationalikon og en del af Hwange Nationalpark i Zimbabwe.

Cecil blev lokket ud af nationalparken ved at spænde et dødt dyrt fast til en bil. Da Cecil var ført tilstrækkeligt langt nok væk fra parken, skød jægeren løven med sin armbrøst. Cecil overlevede dog angrebet og løb væk. 

40 timer senere opsporede Palmer og hans hold Cecil, som blev skudt med en riffel. Løven blev fem dage senere fundet uden hoved og skind.

Artiklen fortsætter under billedet...

Amerikaneren Walter Palmer er blevet lagt for had efter drabet på løven Cecil.

Lagt for had og truet

Walter Palmer skulle angiveligt have betalt 55.000 dollars eller cirka 370.000 kroner for at få lov at dræbe løven med en armbrøst.

Efter historien spredte sig på nettet og de sociale medier blev den amerikanske tandlæge lagt for had, og han har modtaget trusler mod både sig selv, hans børn og kone samt mod kolleger på tandlægeklinikken.

I september udtalte han sig første gang selv om løvedrabet. Det skete i et interview med to journalister fra nyhedsbureauet Associated Press, og her fortalte tandlægen blandt andet, at han mente, at han havde overholdt alle aftaler og regler.

- Hvis jeg havde vidst, at denne løve havde et navn og var vigtig for landet eller for studier, så ville jeg selvfølgelig ikke have taget den, sagde Walter Palmer til AP.

Zimbabwe i august strammede reglerne for jagt på storvildt i kølvandet på den efterhånden verdensberømte historie om tandlægen Walter, som skød og dræbte løven Cecil.

Demonstranter foran Walter Palmers tandlægeklinik i Minnesota, USA, i juli.