Nyheder

Unikt foto af ulv i midtjysk skov

Et såkaldt vildtkamera fangede i sommer et billede af en ulv i en midtjysk skov. Billedet udmærker sig ved at være et af de skarpeste og bedst belyste farvebilleder, der endnu har været fremme af en ulv i den danske natur. 

Ulven har på billedet sommerpels og er beskrevet som voksen og tynd. Det er ud fra billedet ikke til at se, om det er en han- eller en hunulv.

Kameraets selvudløser blev aktiveret, da ulven gik i 'foto-fælden' ved at passere kameraets fotoceller. Der er opsat adskillige vildtkameraer i midtjyske skovområder blandt andet for at indsamle viden om ulve. Kameraerne tager også billeder af blandt andet ræve, rådyr, krondyr og grævlinger. Det er Naturhistorisk Museeum og Aarhus Universitet, der i samarbejde med Projekt Dansk Ulv sætter kameraerne op i skove rundt om i Jylland. 

En del af den danske natur

Den første bekræftede ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordvestjylland tilbage i november 2012. Siden da er ulve blevet observeret i det meste af Jylland.

Der er taget adskillige billeder af ulve i den danske natur, men det er første gang, at et billede kommer frem, der er så tydeligt, som det er tilfældet med billedet øverst i artiklen. Tidligere offentliggjorte billeder og videoklip af danske ulve har været utydlige og mørke. Det skyldes blandt andet, at ulvene er mest aktive om natten.

Ulve i Danmark

  • Efter knapt 200 års fravær er ulven tilbage i Danmark. Den første bekræftede ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland i november 2012. Siden er der observeret ulve og indsamlet DNA-spor fra ulv i det meste af Jylland.  
  • Ulven er Europas næststørste rovdyr på land, da kun den brune bjørn er større end ulven. Både ulv, brun bjørn og los er i fremgang i Europa. Ulven kan blandt andet kendes på sin hale, der holdes lavt, og som altid har en sort halespids. Ulven lever hovedsageligt af råvildt og kronvildt, hvilket er dokumenteret ud fra analyser af maveindholdet fra påkørte, tyske ulve.  
  • Ulve lever i kobler bestående af cirka otte til ti dyr, hvor to til tre generationer lever sammen. Kilde: Naturstyrelsen