LA vil skrotte topskat - ikke hæve skattegrænse

Vi skal skrotte topskatten. Det er en misundelsesskat, som samfundet if√łlge DI kan score 16 milliarder kroner p√• at fjerne. Det r√¶kker ikke at h√¶ve topskattegr√¶nsen fra 495.000 kroner til 750.000 kroner, som statsminister Lars L√łkke Rasmussen (V) foresl√•r.

Det siger Liberal Alliances skatteordf√łrer, Merete Riisager.

- Det er godt, at Lars L√łkke er klar til at se p√• topskatten. Men hvis han skal efterleve ambitionen i regeringsgrundlaget, s√• skal han g√łre noget ved procentsatsen. H√łje marginalskatter er s√• skadelige for v√¶kst og velstand, siger Merete Riisager.

F√¶rre betaler nu topskat, som er 15 procent af den sidst tjente krone. Gr√¶nsen blev h√¶vet ved skattereformen, som S-R-SF-regeringen i 2012 indgik med Venstre og De Konservative. Venstre vil i for√•ret lave en skattereform, som f√łrst s√¶nker bundskatten med st√łtte fra Liberal Alliance, siger Merete Riisager.

- Der skal ogs√• ske noget med bundskatten Det bakker vi op. Flere skal ud p√• arbejdsmarkedet, og det skal kunne betale sig at arbejde. Men vi skal fjerne topskatten, fordi det vil √łge v√¶kst og velstand betragteligt, siger Merete Riisager.

Er det ultimativt, at topskatten skal væk?

- Vi arbejder ikke med ultimative krav. Men vi står meget fast på de rationelle argumenter, siger hun.

I dag i B√łrsen kan man l√¶se, at Lars L√łkke Rasmussen dr√łfter reform af topskatten. I Liberal Alliance hj√¶lper vi gerne...

Posted by Laura Lindahl on Monday, October 5, 2015

Så meget betaler danskerne i topskat

- Topskatten betales af danskerne, der tjener 459.200 kroner eller mere, efter at arbejdsmarkedsbidrag er trukket fra.

- Topskatten er på ekstra 15 procent af lønnen over 459.200 kroner.

- Cirka 506.000 danskere betaler topskat. Det svarer til ti procent af alle skatteydere.

- I forhold til 2014 er topskattegrænsen 10.000 kroner højere i 2015.

- Staten ventes at få et topskatteprovenue på over 15 milliarder i 2015.

- Cirka 120.000 danskere har en indtægt på over 750.000 kroner om året og vil derfor ikke få en lettelse, hvis topskattegrænsen hæves i stedet for, at topskatteprocenten sænkes.

- Knap 1,5 millioner danskere har en indtægt på mellem 300.000 og 500.000 kroner. 

Kilder: Skatteministeriet og Børsen

/ritzau/