Forstander på asylcenter: Formodet knivstikker er ustabil

En 25-årig mand, der er sigtet for tidligt tirsdag morgen at have knivstukket en dansk betjent i Sandholm-lejren, har tidligere overfaldet den svenske

En 25-årig mand, der er sigtet for tidligt tirsdag morgen at have knivstukket en dansk betjent i Sandholm-lejren, har tidligere overfaldet den svenske justitsminister.

Overfaldet på den svenske minister, Morgan Johansson, fandt sted i marts i år, hvor den 25-årige var indkvarteret på et asylcenter i Broby i den nordlige del af Skåne.

- Desværre er han ikke stabil. Han har brug for hjælp, siger Jahangir Hejazi, der er leder af centeret, til TV 2.

Smadrede rude i receptionen
Episoden med ministeren vakte stor opsigt på centeret, hvor mange hurtigt greb ind.

- Ministerens livvagt og en anden mand her forsøgte at forhindre ham i at skade nogen. Folk havde det dårligt med det og sagde undskyld til ministeren, fortæller forstanderen.

Det var da heller ikke første gang, den 25-årige gjorde sig uheldigt bemærket på asylcenteret.

- Engang tog han fat i et eller andet og smadrede vinduet i receptionen, fortæller Jahangir Hejazi.

- Det er for dårligt
Den 25-årige er varetægtsfængslet frem til 22. oktober sigtet for knivstikkeriet i Sandholm - og Jahangir Hejazi tager forbehold for, at han ikke er dømt.

Han har det meget dårligt med, at hans tidligere beboer kan have stået bag noget så alvorligt.

- Det er tragisk. Jeg har det skidt med det, for det er for dårligt, at han kan rykke videre og gøre sådan noget, siger han.

Den 56-årige betjent er fortsat indlagt, men meldes uden for livsfare.

Politiets Efterretningstjeneste har onsdag bekræftet, at de danske myndigheder var opmærksomme på den 25-årige mand inden knivoverfaldet.