Nyheder

Sensation på Riget: Mekanisk hjerte redder lille Kalle

For første gang i Danmark har et mekanisk hjerte reddet et barn, der ellers stod til at dø af manglen på et donorhjerte.

"Berlin Heart" hedder det mekaniske hjerte, som kan erstatte hjertets funktion og forlænge en patients levetid med op til et år.

I Danmark har hjertet udelukkende reddet voksne patienter, men nu er Kalle Sørensen på halvandet år også blandt de overlevende. Efter en måned med det mekaniske hjerte fik han det donorhjerte, som han havde ventet på.

Forlængelsen af Kalle Sørensens tidsfrist er en stor begivenhed for overlæge Morten Helvind fra Hjertecentret på Rigshospitalet.

- Før har vi stået magtesløse og set patienterne blive dårligere og dårligere og til sidst glide fra os. Vi har i virkeligheden ventet på, at et andet barn skulle komme til skade. Det er en forfærdelig situation, siger Morten Helvind til TV 2.

Minimum 10 børn dør hvert år

Hvert år er omkring 40 danske børn i samme livstruende situation som Kalle Sørensen, og minimum 10 af dem ender med at dø.

Men det vil nu ændre sig, efter "Berlin Heart" har reddet Kalle Sørensens liv. 

- Det kommer til at redde mange liv for os. Jeg vil tro, at vi vil have et barn om året i Danmark, som har brug for at komme på sådan et pumpesystem, siger Morten Helvind.

I grafikken herunder kan du se, hvordan ”Berlin Heart” fungerer.