Psykedeliske svampe trækker folk til golfbanen i Dyrehaven

16x9

De noble golfspillere i Københavns Golf Klub i Dyrehaven tæt ved København skal netop nu være ekstra påpasselige, når de sender kuglen af sted.

De noble golfspillere i Københavns Golf Klub i Dyrehaven tæt ved København skal netop nu være ekstra påpasselige, når de sender kuglen af sted.

Svampesæsonen er nemlig startet, og på engene rundt om Eremitageslottet titter en særlig paddehat frem – den hallucinogene spids nøgenhat, skriver metroxpress.

Ifølge chefgreenkeeper Martin Nilsson startede svampejagten i forrige uge, og det er langtfra første gang, man ser folk med blikket stift rettet mod græsset i forsøget på at finde den ‘magiske’ svamp, som har været ulovlig at indtage og besidde siden 2001:

- De kommer hvert år, og vi har det fint med dem. Det er et kuriosum og en del af årets gang her i haven. Vi har Hubertusjagt, Eremitageløbet, og så har vi altså også de her folk, der leder efter spids nøgenhat.

Europas allerstærkeste hallucinogene svamp.
Man kan finde svampen mange steder i Danmark, men på fora på nettet fremhæves golfbanen i Dyrehaven som et af de bedste findesteder. Ifølge svampeekspert Henning Knudsen fra Københavns Universitet hænger det sammen med græssets længde og gødningen.

Han advarer dog imod konsekvenserne ved at spise svampen.

- Når man spiser den, får man hallucinationer, og man får forstærket sine følelser – Det er Europas allerstærkeste hallucinogene svamp.

Tidligere kunne man købe spids nøgenhat, men siden 2001 har den været ulovlig at besidde. Det betyder dog ikke, at Nordsjællands Politi har travlt med at punke svampeplukkere.

- Vi vil selvfølgelig gøre opmærksom på, at det er ulovligt at opbevare, men det er ikke umiddelbart noget, vi reagerer på, siger Ulrik Lindén, vagchef ved Nordsjællands Politi.