EL om Carl Holst: Pinligste døgn i dansk politik

16x9
Pernille Skipper. Foto: Scanpix

Forsvarsminister Carl Holst bekræfter, at hans nu særlige rådgiver Christian Ingemann var hans personlige assistent, mens Holst var formand for Region Syddanmark. Det er stik imod, hvad han tidligere har udtalt.

Og hele forløbet i sagen får Enhedslistens Pernille Skipper til at ryste på hovedet.

- Det hele er jo ved at blive tåkrummende efterhånden. Jeg tror, det er et af de pinligste døgn, man kan komme på i dansk politik, siger Pernille Skipper og fortsætter:

- Først er der indikatorer på, at han har misbrugt medarbejderressourcer i Region Syddanmark, bagefter har han løjet om det, og så har han løjet lidt mere igen omkring, hvorvidt han havde en personlig assistent, siger Pernille Skipper.

Hun synes, at Carl Holst bør komme med en uforbeholden undskyldning for "det her frygtelige roderi," og at Carl Holst bør lægge kortene klart frem og fortælle, hvad der er op og ned i sagen.

Hun forklarer videre, at Enhedslisten ikke er parlamentarisk grundlag, og at det ikke er op til dem at afgøre Carl Holsts skæbne, men at hun personligt, hvis hun var Dansk Folkeparti, Liberal Alliance eller Konservative ville være "meget bekymret for Carls Holsts evner til at holde sig til sandheden."

SF: Det er en alvorlig sag
På trods af sagens alvor så mener SF’s Holger K. Nielsen, at det er for tidligt at tale om at rokke ved taburetten under ministeren. 

- Den her sag er jo vildt forvirrende, og manden har jo sagt alle mulige forskellige ting hele tiden. Så jeg håber da, han finder ud af nu, hvad der er op og ned, så vi andre kan komme videre, siger Holger K. Nielsen.

Han mener, at det er meget alvorligt, hvis Carl Holst har misbrugt regionens og dermed skatteydernes penge på sin private valgkamp. Og ligeledes er det alvorligt, hvis han har forsøgt at dække over det på forskellige måder.

Holger K. vil dog ikke forholde sig til, om Carl Holst bør gå af som forsvarsminister.

- Det med at vælte ministre, det synes jeg, vi skal være meget forsigtige med at slynge ud. Nu kører sagen, og Carl Holst er i en meget svær og alvorlig situation. Det er skidt, det han har gjort, det er skidt, det han har sagt.

- Men lige frem at sige, at man vil vælte ham på det her grundlag, det synes jeg er for tidligt, siger Holger K. Nielsen.

Her er de sager, der belaster Carl Holst:

Valgkamp for regionens penge?

Foto: Scanpix
Regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark står i weekenden frem med en fælles mistanke om, at Carl Holsts spindoktor, Christian Ingemann Nielsen, har drevet valgkampagne for Carl Holst - for regionens penge - mens Holst var regionsrådsformand i Syddanmark og Ingemann Nielsen var hans kommunikationsrådgiver.

Projektansat - ikke personlig assistent

Ifølge Holst blev Ingemann Nielsen ansat til projektet "Smart Vækst og Velfærd" og ikke som personlig assistent for den daværende regionsrådsformand.

E-mail viste, at Ingemann varetog særlig rådgiver-opgaver

Radio24syv afslører tirsdag en e-mail, som Christian Ingemann Nielsen har sendt til en journalist under valgkampen som svar på spørgsmål, journalisten gerne ville have stillet Carl Holst.
I mailen, der er afsendt fra Christian Ingemann Nielsens arbejdsmail i regionen til Radio 24syv, leverer Christian Ingemann Nielsen et par punkter, hvor SR-regeringen har hævet brugerbetalingen. Noget, som kampagnemedarbejdere i partierne ofte gør over for pressen i valgkampe.
Det viser, at Christian Ingemann Nielsen beskæftigede sig med Carl Holsts valgkamp, selvom han var ansat af Region Syddanmark. 
I en sms til Radio 24syv forsikrer Carl Holst, at der stadig ikke er noget at komme efter.
– Den pågældende mail - der udelukkende omhandler noget rent faktuelt og intet holdningsmæssigt – blev sendt på min foranledning. Jeg erindrer i øvrigt ikke, at jeg blev kontaktet som folketingskandidat, men som regionsrådsformand og næstformand for Danske Regioner, skriver forsvarsministeren.

Sms viste, at Ingemann varetog særlig rådgiver-opgaver

TV 2 Fyn fremlægger samme dag en sms-besked fra 8. oktober 2014, hvor Carl Holst skriver, at alle ønsker om interview skulle gå gennem Christian Ingemann Nielsen.
Lørdag fastslog Carl Holst ellers overfor TV 2, at Christian Ingemann Nielsen ikke arbejdede som hverken særlig rådgiver eller personlig assistent for ham i Regionen.  
- Jeg kan godt forstå, man er kritisk, hvis man får det indtryk, at vi har ansat en mand som særlig rådgiver eller personlig assistent. Men det er heller ikke det, han har været ansat til, sagde han. 

DR: Ingemann fungerede som assistent

DR Syd oplyser, at Christian Ingemann Nielsen også har assisteret Carl Holst i forbindelse med forberedelse til radioudsendelser.
DR Syd har modtaget en e-mail, hvor Christian Ingemann Nielsen spørger til emnerne i en valgdebat.

Visitkortet

Foto: Fyens Stiftstidende
Fyens Stiftstidende afslører også tirsdag, at der på Christian Ingemanns tidligere visitkort stod, at han var personlig assistent for regionsrådsformanden.

Kampagnemails fra Ingemann Nielsen

JydskeVestkysten skriver tirsdag, at avisen i løbet af det seneste år har modtaget flere mails fra Carls Holsts kampagnemail, som han har brugt i forbindelse med sit folketingskandidatur. De vedhæftede Word-dokumenter er læserbreve og en pressemeddelelse - alle oprettet af Christian Ingemann Nielsen.
Endu et eksempel, der peger mod, at Ingemann Nielsen arbejdede med Holsts valgkamp, selvom han var ansat af regionen. 

Skrev "personlig assistent" på sit cv

Christian Ingemann Nielsen har omtalt sig selv som personlig assistent og presserådgiver for Carl Holst i sit cv på kommunikationsbureauet Kyster Presses hjemmeside. Hans oplysninger er dog fjernet fra hjemmesiden nu.

Holst kaldte ham selv for "personlig assistent"

Foto: Ekstra Bladet
Ekstra Bladet offentliggør sent onsdag et brev, der er underskrevet af Carl Holst og stilet til regeringens ansættelsesudvalg. Her beskriver forsvarsministeren, at Christian Ingemann Nielsen har fungeret som hans personlige assistent fra medio 2014 til juni i år.
Regeringens ansættelsesudvalg består af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Holst beklager

Forsvarsminister Carl Holst bekræfter torsdag, at hans nu særlige rådgiver Christian Ingemann Nielsen var hans assistent. Men han førte ikke valgkamp for Holst, lyder foreklaringen. 
Forklaringen er lidt svær at hitte rede i: Holst siger, at Ingemann ikke var ansat til at være Holsts rådgiver. Det var ikke en del af stillingen. Men om Ingemann rent faktisk udførte rådgivnings- eller pressearbejde for Carl Holst under valgkampen, vil han hverken be- eller afkræfte.
Her vil ministeren afvente den undersøgelse, som Region Syddanmark nu har iværksat. 
Kilder: DR Syd, TV2 Fyn, JydskeVestkysten, Berlingske, Fyens Stiftstidende, Radio24syv, Vejle Amts Folkeblad, Ritzau