Nyheder

Wien: Her bliver flygtninge og migranter hentet i taxaer

Se flere billeder fra Østrigs håndtering af flygtninge og migranter i galleriet ovenfor.

Mere end 15.000 flygtninge og migranter krydsede i løbet af søndagen grænsen mellem Ungarn og Østrig, hvilket skabte kaotiske tilstande natten til mandag.

Politiet havde hyret busser fra Wien, der skulle køre de mange flygtninge til midlertidige opholdsteder, men det var slet ikke nok til at håndtere det enorme pres ved grænsebyen Nickeldorf.

Derfor besluttede de østrigske myndigheder at sende flygtninge af sted i taxaer.

Det skriver VG, som er til stede i Nickeldorf.

- Det er en hel ekstraordinær situationen, og i denne weekend besluttede vi at kontakte taxaselskaberne. Vi har brug for hjælp, hvis vi skal have situationen nogenlunde under kontrol, siger politiets talsmand Helmut Marban til VG.

Grænsekontrol indført

Mens taxaerne fragtede flygtninge og migranter, sad den østrigske regering til krisemøde i Wien. Kort herefter kom beskeden om, at Østrig vil sætte Schengen-principperne til side.

Landets udenrigsminister Sebastian Kurz understregede efterfølgende, at Østrig må følge Tyskland og indføre midlertidig grænsekontrol for at undgå 'katastrofale resultater'.

- Hvis vi ikke gør det, vil landet i løbet af få dage blive fuldstændig overbelastet, sagde han søndag aften.

EU-møde mandag

Mandag skal EU-landene på et hasteindkaldt møde forsøge at blive enige om, hvordan de mange flygtninge, som strømmer ind over de europæiske grænser, skal fordeles mellem landene. 

Flygtningekrisen har sat sammenholdet mellem de 28 lande på en hård prøve, og det er tvivlsomt om stemningen mellem landene vil være forbedret efter ministermødet i Bruxelles.

Bliv klogere på flygtningekrisen her:

T2Toolbox embed

Derfor skriver TV 2 'flygtninge og migranter'

TV 2 modtager en del henvendelser fra seere og læsere, der mener, vi bruger de forkerte termer om de mange mennesker, der i denne tid strømmer til Danmark. 

I hovedtræk dækker de forskellige begreber over følgende: 

  • Asylansøger: En person, der har søgt om asyl i et givent land.
  • Flygtning: En person, der har opnået at få asyl.
  • Indvandrer: En person, der har fået opholdstilladelse til at være i et andet land.
  • Migrant: En person, der er rejst til et andet land.

I daglig tale kaldes mange for flygtninge. Mange vil også mene, at hvis man for eksempel flygter fra fra krig i Syrien, er man flygtning – selvom man endnu ikke har fået asyl.

Derfor har TV 2 valgt, at de, der er på flugt fra krig og personlig forfølgelse, kaldes flygtninge. Også selvom de ikke har fået asyl. Resten omtales som migranter. Består gruppen af både flygtninge og migranter, kalder vi dem begge dele.