Nyheder

Partilederne giver svar om flygtningekaos i Danmark

Søndag kl. 20.55 sender TV 2 partilederdebat om den ekstraordinære flygtningestrøm, der har nået Danmark.

Danmark står i en helt ekstraordinær situation, hvor flere tusinde flygtninge og migranter pludselig står på dansk jord. Hvordan skal vi håndtere de mange mennesker, hvoraf de fleste slet ikke ønsker at blive i Danmark? Hvordan skal politiet agere, når store grupper flygter hen over mark og enge? Og hvad skal der ske med de mange danskere, der lige nu dagligt bryder loven ved at hjælpe flygtninge og migranter til Sverige.

Det er nogle af de spørgsmål, TV 2 stiller i den direkte debat ’Flygtningekaos – hvad nu, Danmark?’ søndag 13. september kl. 20.55-22.05. Natasja Crone er vært for debatten, hvor alle ledere af Folketingets partier deltager.

- I befolkningen er der et stort behov for svar på, hvad Danmark stiller op i den nuværende situation. Der er bekymring for håndteringen af de mange flygtninge og migranter samt for dansk kultur, mens andre spekulerer på Danmarks omdømme og på, om vi behandler de fremmede med værdighed. Spørgsmålene er mange, men de klare svar mangler, og dem går vi efter hos partiernes ledere, siger chefredaktør Jacob Kwon, TV 2 Nyhederne.

Partilederdebatten bliver sendt fra Røde Kors' nødhjælpslager i København. 

T2Toolbox embed

Det går pengene til

Pengene fra TV 2 og DR's indsamlingsshow den 20. septembber går til nødhjælp til de mennesker, der er flygtet til bl.a. Jordan, Libanon, Tyrkiet, Egypten og Irak og til de internt fordrevne inde i Syrien.

12 forskellige nødhjælpsorganisationer får del i de indsamlede midler: Dansk Flygtningehjælp, UNICEF Danmark, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark, Red Barnet, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, SOS Børnebyerne, CARITAS Danmark, Mission Øst og Dansk Folkehjælp.