Nyheder

Fire menneskesmuglere stoppet på Øresundsbroen i nat - nu mindst 17 anholdte

Det svenske toldvæsen – Tullverket - har natten til onsdag tilbageholdt tre biler og foretaget fire anholdelser med mistanke om menneskesmugling på Øresundsbroen. Det oplyser den presseansvarlige ved politiet i Malmø, Lars Förstell, til TV 2.

Dermed er der i løbet af den sidste uge foretaget mindst 17 anholdelser, men det svenske politi vil ikke oplyse, om der blandt de anholdte er danske statsborgere.

Ifølge Migrationsverket har det været en stille nat i Malmø i forhold til antallet af flygtninge og migranter, der er ankommet til byen. Således er der ifølge den svenske avis Svenska Dagbladet blevet registreret 42 asylansøgere, og det er markant færre end hidtil.

- I løbet af natten er der ankommet 42 asylansøgere, og det er en reel nedgang i antal. Men vi ved jo ikke, om det er på grund af udviklingen i Danmark og i Tyskland. Måske har de (flygtninge og migranter, red.) fundet veje direkte fra Tyskland til Sverige, siger Rexhep Hajirizi, der er beredskabsansvarlig ved Migrationsverket i Malmø på den anden side af Øresund.

De direkte veje fra Tyskland til Sverige, som Rexhep Hajirizi omtaler, henviser til, at der er flere færgeruter med en direkte forbindelse fra Tyskland til Sverige, herunder fra Rostock og Sassnitz til Trelleborg  i Sydsverige og fra Göteborg til Kiel.

Svenske medier: Hemmelige netværk i Danmark

Flere svenske medier skriver onsdag, at der er hemmelige danske netværk, der hjælper flygtninge og migranter til Sverige fra Danmark, ligesom flere danskere med navns nævnelse er citeret i svenske medier for at sige, at de har hjulpet flygtninge til Sverige.

Politiinspektør ved Københavns Politi, Jan Bjørn, oplyser til TV 2, at politiet har noteret sig historierne i medierne, og at man vil slå ned på de pågældende personer. 

Også i Danmark har politiet i løbet af de seneste dage anholdt personer mistænkt for menneskesmugling. To personer fik således i går en straksdom på 40 dages ubetinget fængsel for menneskesmugling. 

Siden søndag er der kommet hundredvis af flygtninge og migranter fra Tyskland til Danmark med tog til Padborg ved den sønderjyske grænse og færgeovergangen i Rødbyhavn på Lolland. Mange af de ankomne giver udtryk for, at de ikke vil have asyl i Danmark, men vil videre til Sverige, Norge eller Finland. 

Politiet i Malmø oplyser til TV 2, at svensk politi på grund af reglerne for Schengen-samarbejdet ikke må være ved betalingsanlægget ved Øresundsbroen, og Tullverket oplyser, at man ikke har indsat flere toldere på trods af det stigende antal flygtninge.