Nyheder

Lokale på Falster ledte efter flygtninge i timevis - gav dem pizzaer, tæpper og colaer

En stor gruppe lokale på Falster tog mandag aften initiativ til at finde nogle af de mange flygtninge og migranter, der var kommet i land i området, for at hjælpe dem.

Men det var ikke så nemt. Faktisk tog det flere timer at finde nogen, der ville tage imod de pizzaer og sodavand, som lokale borgere havde købt til dem.

- Klokken 23 lykkedes det at finde en gruppe på omkring 50 og 100 mennesker. Men så var det også en fantastisk oplevelse, fortæller Mira Dorota Hansen til TV 2.

Pizzeria leverede gratis

Det var den lokale pizzamand i byen Idestrup, der havde lavet pizzaer til flygtningene, men politiet var ikke begejstret for de lokales hjælp.

- De sagde, at vi ikke skulle give dem noget som helst. Men vi gik alligevel stille og roligt ned til dem, og det tog politiet stille og roligt. Det var godt, at stemningen ikke blev pisket mere op, fortæller Mira Dorota Hansen.

Hun fortæller, at flygtningene også fik tæpper, som de havde meget brug for i den kolde danske nat.

Gruppen vil fortsætte indsatsen og vil desuden hjælpe flygtningene med at komme videre fra Falster.

- Vi vil gerne møde dem på togstationen og hjælpe dem ved at købe togbilletter til København og til Sverige, siger Mira Dorota Hansen.

Stor gruppe var med

Mandag aften var der omkring 30 biler med i den gruppe, der ledte efter flygtninge og migranter.

- De blev nærmest helt overvældet over, hvor mange vi var, siger Mira Dorota Hansen.

Som mange andre af de danskere, der hjælper flygtningene, er hun motiveret af, at indsatsen ifølge hende ikke er god nok.

- Jeg er forbavset over den måde, de bliver behandlet på i den her forfærdelige situation.