Nyheder

På højde med en nyfødt: Verdens mindste mand er død

Verdens mindste mand, nepalesiske Chandra Bahadur Dangi, er død i en alder af 76 år.

Han sov fredag ind på et sygehus i byen Pago Pago, der er hovedstad i Amerikansk Samoa.

Med sine 54,6 centimer var han ikke meget højere end et nyfødt barn, og i 2012 blev han optaget i Guinness Rekordbog som verdens korteste mand - nogensinde.

– Han vil for altid blive husket som en ikonisk og ekstraordinær verdensrekordholder, skriver Guiness World Records i en pressemeddelelse.

Her ses Chandra Bahadur Dangi sammen med verdens højeste mand, Sultan Kosen, fra Tyrkiet, der måler 251 centimeter. Billedet er fra 2014.

Levede et stile liv

Indtil Chandra Bahadur Dangi fik titlen som verdens korteste mand, levede han et anonymt liv i den lille landsby Rhimkoli i Nepal. Og før han rejste til hovedstaden for at modtage sit rekord-bevis, havde han aldrig være mere end et par kilometer væk fra hjembyen.

- Jeg er utrolig glad for at være i Katmandu for første gang i mit liv. Jeg er her for at modtage Guinnes-titlen, sagde Chandra Bahadur Dangi dengang til pressen.

Han blev forældreløs som 12-årig, og slægtninge begyndte efterfølgende at vise ham frem i shows for at tjene penge. Han fandt aldrig en kæreste.

Chandra Bahadur Dangi var 5,3 centimeter kortere end den hidtidige rekordindehaver filippineren Junrey Balawing.

Der er ingen, der ved, hvorfor han var så lav, som han var.

Chandra Bahadur Dangi med sit Guinness-bevis.