Nyheder

Interaktiv: Se Andreas Mogensens nye hjem i rummet

Kom med på rundvisning i den europæiske del af den internationale rumstation, ISS, der bliver danske Andreas Mogensen arbejdsplads i otte dage.

I featuren nedenunder kan du selv gå på opdagelse i den lille del af rumstationen, hvor Andreas Mogensen kommer til at arbejde som den første dansker i rummet nogensinde. 

Gå selv på jagt og find for eksempel det europæisk byggede udsigtspunkt, Cupola, der med 80 centimeter i diameter har det største vindue i rummet.

Derfra vil Andreas Mogensen kunne nyde den sandsynligvis bedste udsigt noget menneske har oplevet.

Kom med den italienske astronaut Samantha Cristoforetti på rundvisning i den europæiske del af den internationale rumstation, ISS. Du styrer selv kameraet i denne 360 graders rundvisning. Klik på videoikonerne for at se Samantha vise, hvordan en fx brandslukker ser ud, når den skal virke i vægtløs tilstand. Kom med ombord
Du er her:
Columbus
Vis kort Luk kort Fuld skærm
..henter data..

(Rundturen virker bedst i moderne browsere. Du kan opgradere her.)

Tak til ESA og Samantha Cristoforetti for billederne og østrigske Thomas Rauscher for at sætte billederne sammen.

Se også vores detaljerede 3D-model af rumstationen herunder - tryk på pilene og punkterne for at læse mere om rumstationens afdelinger.

Andreas Mogensen skal deltage i en lang række forskningsprojekter og udføre flere eksperimenter, mens han er på rumstationen. Dem kan du læse om her eller se, hvilke private ting han har med ud i rummet.