Nyheder

Sure kvinder skælder ud over 11 år gammel artikel

- Du skiller dig allerede ud på grund af, at du er kvinde. Derfor gælder det om at være forsigtig med at skille dig yderligere ud med din påklædning.

- Som regel skal du til samtale hos en mand, og manden vil jo ikke beskyldes for kun at ville ansætte dig på grund af at du ser godt ud. 

- Husk derfor ikke at klæde dig som sekretærerne.

- Find f.eks. den højest placerede kvinde i virksomheden og efterlign hendes tøjstil. Du må gå ud fra, at hun repræsenterer den godkendte kvindelige påklædningsform.

Ovenstående er nogle af de gode råd, som står i en artikel på Jobindex' hjemmeside i artiklen 'Kvinder og deres påklædning på jobbet'. Det har fået rigtigt mange, særligt kvinder, til at lange ud efter jobsøgningsportalen og nu er artiklen fjernet.

- Råd var gode i 2004

Artiklen er imidlertid 11 år gammel, publiceret 8. juli 2004. Og hos Jobindex undrer man sig over, at den nu har fået en så hård medfart på de sociale medier.

- Den vakte ikke synderlig opsigt den gang. Vi mente vel, det var gode råd dengang, men vi ville nok ikke have skrevet den sådan i dag, siger Kaare Danielsen, der er administrerende direktør for Jobindex.

Artiklen er skrevet ud fra en bog med titlen 'Håndbog for Karrierekvinder', som blev skrevet af Sanne Udsen og Stina Vrang Elias og blev udgivet på DJØF's forlag. Og Kaare Danielsen, som også var direktør for Jobindex i 2004, står ved beslutningen dengang.

- Vi kan ikke løbe fra, at vi har offentliggjort det og dermed anerkendt de råd. Det var helt sikkert de råd, vi gav i 2004, og nogle af rådene er da også stadig gode i dag. Men man må også anerkende, at der er sket noget i de mellemliggende år, siger han.

Forskel på brancher

Mange af dem, der har klaget over artiklen, nævner ikke i kommentarerne, at det er en gammel artikel, og Kaare Danielsen mener da også, at det kunne have været markeret tydeligere, hvornår den var fra. Og også, hvor den var fra, da DJØF ifølge direktøren servicerer nogle brancher, hvor spillereglerne er anderledes.

- Mange har en afslappet dresscode, men jurister og økonomer gør nok i særlig grad klogt i at matche den dresscode, der er på arbejdspladsen. Og dem, der henvender sig om artiklen i dag, er ikke økonomer og jurister, siger han.

Han henviser desuden til et helt nyt studie, også fra DJØF, som viser, at de fleste rekruttører lægger stor vægt på den fysiske fremtoning.

- Påklædning betyder stadig meget, understreger Kaare Danielsen.

Læs nogle af de vrede kommentarer her: