Nyheder

Her er 'racist-tweetet' som Camre skal forsvare i retten i dag

Den prominente politiker Mogens Camre fra Dansk Folkeparti skal i dag i retten og forsvare et tweet, der har ført til, at han er blevet anklaget for racisme.

Tweetet starter fra sidste sommer og udløste en storm mod politikeren, der er tidligere medlem af Folketinget og Europa-parlamentet for Dansk Folkeparti.

'Om jødernes situation i Europa: muslimerne fortsætter hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen', stod der.

Tweetet blev blandt andet for meget for Samir Badran fra Esbjerg, der endte med at politianmelde Mogens Camre for racisme efter straffelovens paragraf 266b og paragraf 136.

- Han beskylder mig og andre for at ville jøderne ondt. Han differentierer ikke mellem ekstremister og muslimer, han siger bare muslimer, sagde Samir Bagdan i forbindelse med anmeldelsen til TV 2.

Afsporet og islamofobisk

Han fortalte, at han følte sig truet af udtalelsen, fordi den kunne opfattes som en opfordring til at gøre skade på andre.

- Det kan sammenlignes med, når en imam opfordrer til drab på jøder, siger Samir Bagdan, der til daglig læser på bioanalytikeruddannelsen i Esbjerg, men selv har palæstinensiske rødder.

En lang række politikere lagde også afstand til Mogens Camres tweet. Enhedslistens gruppeformand Per Clausen beskrev udtalelsen som vanvittig, mens Pia Olsen Dyhr fra SF spurgte på Twitter: 'Hvad bilder han sig ind!' Søren Pind fra venstre kaldte på Twitter udtalelsen for ”afsporet” og ”islamofobisk”.

Camre: Derfor sagde jeg det

Han uddybede sin udtalelse overfor TV 2 News, hvor han fortalte, at sammenligning er inspireret af udtalelser fra den israelske ambassadør i Berlin, som har sammenlignet jødernes nuværende situation med jødeforfølgelserne i Berlin i 1938.

- Det, jeg siger, er sådan set kun, at jøderne har lov til at forsvare sig med våben, mod det de udsættes for. Man kan ikke beskylde alle muslimer for at støtte Hamas, men der er altså mange, der gør det, og det er altså uacceptabelt, siger Mogens Camre til TV2 News.

Er det ikke at beskylde muslimer for massemord?

- Det, der er sammenligningen, er forfølgelsen i gaderne, som den israelske ambassadør sammenligner med. Nu overfortolker du det derhen, at det er en sammenligning med massemord, det er der ingen, der mistænker i øjeblikket. Bortset fra naturligvis at man fra fundamentalistiske kræfters side mener, at alle jøder bør udryddes. Det er noget, som nogen mener inden for islam, men som naturligvis ikke alle støtter.

 På TV 2 NEWS blev han også spurgt, om han selv var enig i det, som han selv havde skrevet. Få svaret her.