Nyheder

Facebook lukker dansk debat: - Sig fra over for stødende indhold

Verdens største sociale medie, Facebook, skrider nu aktivt ind i debatten efter brandattentatet mod Islamisk Trossamfunds lokaler i søndags i København. I dag valgte Facebook at lukke en omstridt, dansk debatgruppe under navnet 'Nej til moskeer - oprigtig', hvor kommentarerne efter attentatet flød over.

- Et brandattentat mod en moske er en afskyelig forbrydelse, og forherligelsen af den hører ikke hjemme på Facebook, siger Facebooks direktør for Public Policy i Nord- og Østeuropa samt Rusland, Thomas Myrup Kristensen, til TV 2.

I timerne efter attentatet gik flere brugere på debatgruppen til tasterne med kommentarer som "I må godt få 10 liter benzin af mig", "Godt, respekt - brænd kamel lortet af" og "Klasse ! Ærgerligt det ikke brændte ned !".

- Når man ser sådan noget på Facebook, skal man anmelde det til os, så vi kan vurdere det. I denne situation krænkede gruppen vores fællesskabsregler, og derfor har vi fjernet gruppen, siger Thomas Myrup til TV 2.

Nordjyllands Politi sigtede tidligere i dag en mand for - i den nu slettede Facebook-gruppe - at opfordre til brandstiftelse. Samtidig har Lars Aslan Rasmussen, der er politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation, valgt at politianmelde personerne bag den nu lukkede debatgruppe.

Facebook opfordrer alle, der oplever krænkende indhold på det sociale medie, til at udfordre afsenderen.

- Det er vigtigt, at man husker at sige fra over for indhold, som støder en, så afsenderen  bliver opmærksom på det, siger Thomas Myrup Kristensen.

I alt 3,3 millioner danskere har i dag en Facebook-konto. På verdensplan har det sociale medie 1,5 milliarder brugere.