Nyheder

25.000 med i paraden: - Copenhagen Pride er en besked til Putin

Op mod 25.000 glade mennesker præger lørdag de Københavnske gader, som deltagere i den årlige Copenhagen Pride Festival.

Lørdagens parade er kulminationen på de sidste dages festival, der skal hylde mangfoldigheden.

Og der er mange mennesker, der har valgt at støtte op om sagen. En af dem er Københavns overborgmester, Frank Jensen. Og han havde en besked til Ruslands præsident Vladimir Putin, da TV 2 snakkede med ham i forbindelse med Copenhagen Pride.

Det er et symbol på Danmark 

- Det er et symbol på noget af det, som Danmark skal kendes for. Både i Danmark og ude for Danmark helt over til Putins palads, at vi er et frisindet og tolerant land, hvor folk skal have lov til at forelske sig, også selvom det er i en af samme køn, siger Frank Jensen. 

Han er til Copenhagen Pride for sjette gang, og han er imponeret over fremmødet.

- Det er bare vokset og vokset. Så jeg tænker, at det bliver endnu større næste år, siger Frank Jensen.

Ny rekord

Og der er rigtig mange, der har valgt at deltage i årets parade. Mange flere end arrangørerne havde forventet. Det fortæller Jesper Sørensen, der er parademanager på Copenhagen Pride.

- Der er simpelthen kommet så mange mennesker. Der er hoppet rigtig mange med, så vi slår rekorden i år, det er 100 % sikkert, siger han og oplyser, at paraden er forsinket et kvarter på grund af de mange deltagere.

Copenhagen Pride sætter blandt andet fokus på de fordomme, som der er over for homoseksuelle. Maria Lorenzen har oplevet, at blive råbt efter på gaden, fordi hun er lesbisk. Se hvad hun siger her:

Det store optog slutter på Rådhuspladsen, hvor der vil være en stor fest.