Nyheder

Venstre åbner debat om licensen: Man kan ikke forvente, at alle gider betale for det hele

SE KULTUREN PÅ NEWS PÅ TV 2 PLAY

Først var det cirkus, så var bookingbureauer og nu er det licensen, den er gal med hos Danmarks Radio.

Public Service-virksomheden har været udsat for heftig kritik i løbet af sommeren, og nu melder regeringspartiet Venstre sig ind i koret af kritikere.

- Licenssystemet, som vi kender det i dag, det eksisterer ikke om 10-15 år. Derfor kan vi ligeså godt tage fat på en kvalificeret debat om DR. DR kan ikke forvente, at alle gider betale for det hele, Danmarks Radio må derfor selv melde sig i debatten om, hvordan institutionen skal se ud på den længere bane. Vi kan ikke blive ved med at finansiere alting for alle, siger medieordfører for Venstre, Morten Løkkegaard, til Kulturen på NEWS.

LA: DR skal på abonnement

Meldingen kommer kort efter, at Liberal Alliance har foreslået at droppe licensen for i stedet at give danskerne et fuldstændigt frit valg til, hvad de vil betale for at se, høre og læse. Liberal Alliances medieordfører, Mette Bock, kom med denne melding på Facebook:

- Jeg tror på, at danskerne ønsker kvalitetsindhold og vil betale for det. Men de vil ikke tvinges. Fremtidens DR er on demand - og abonnementsordninger i stedet for tvangslicens.

DR for vigtig til abonnement

Hos Socialdemokraterne tror de ikke på en abonnementsordning. Medieordfører Mogens Jensen afviser en sådan model.

- Hvis vi kun skal betale for det, vi gider at se, så er det kun det brede, der overlever, og det gavner ikke DR. I den tid vi lever i er det vigtigt med dansksproget og danskproduceret tv, og det DR en garant for, siger Mogens Jensen.

I løbet af de kommende to år skal den såkaldte Public Service-kommission komme med deres bud på, hvad DR skal rumme og ikke rumme. DR er reguleret af en politisk medieaftale, og den gælder foreløbig frem til 2018.

SE MERE KULTUREN PÅ NEWS PÅ TV 2 PLAY

Hvad er Kulturen på NEWS?

Kulturen på NEWS er et program på TV 2 NEWS, der sendes hver torsdag klokken 18.10 I Kulturen på NEWS tages kulturen seriøst. Meninger brydes, kulturkampe udkæmpes og følelser foldes ud, når kunstnere og politikere, kunstmæcener og kulturkøbmænd, forskere og debattører mødes i TV 2 NEWS' kulturnyhedsmagasin.

Programmet vandt Årets Aktualitetsprogram 2012.  Nomineret til ArtBeat-prisen 2013 og Årets Aktualitetsprogram 2013.

Se Kulturen på NEWS på TV 2 PLAY