Nyheder

Øget terrorberedskab forlænges: Her er politiets udfordringer

Politibetjente vest for Storebælt skal indstille sig på flere vagter i hovedstaden de kommende måneder. Det oplyser Rigspolitiet, der har forlænget assistancen til øget terrorberedskab, som oprindeligt skulle vare frem til den 1. september, men nu løber frem til den 1. november 2015, skriver Berlingske.

Ifølge politidirektør ved Københavns Politi, Thorkild Fogde, er det en konsekvens af, at terrortruslen i København fortsat vurderes som alvorlig.

- Man har valgt at forlænge assistancen af hensyn til sikkerheden og trygheden for det jødiske mindretal i Danmark, og det er primært ved jødiske mål, at de jyske betjente skal udføre opgaver. Jeg tror ikke, at vi vender tilbage til en bevogtningssituation, som før angrebet ved Krudttønden. Situationen har udviklet sig sådan, at vi fremadrettet må regne med at skulle have et højere sikkerhedsniveau.

Politiets udfordringer

TV 2 har de seneste uger sat fokus på, hvilke udfordringer der er for landets betjente, der særligt siden terrorangrebet den 14.- og 15. februar har været under maksimalt pres.

Her kan du få et overblik:

Sygefraværet er eksploderet

Sygemeldingerne blandt danske politibetjente i store dele af landet er eksploderet i den seneste tid. Det viser opgørelser af fraværet i månederne marts, april og maj i år i forhold til de samme måneder sidste år.

Her er sygefraværet samlet set på landsplan steget med 18 procent fra 2014 til 2015 ifølge opgørelsen, som TV 2 har fået indsigt i.

I april blev det samtidig opgjort, at landets 10.500 betjente havde oparbejdet 400.000 overarbejdstimer. For at nedbringe puklen af overarbejdstimer og sikre, at der kan opretholdes et stærkt terrorberedskab resten af året, har regeringen givet ekstraordinært mulighed for at udbetale politiets overarbejdstimer.

Sagerne hober sig op

Politiet har været udsat for et hårdt arbejdspres siden terrorangrebet, hvor mange kredse sender betjente til hovedstaden for at yde sikkerhed ved terrormål.

På trods af betjentenes massive overarbejde er der ikke nok arbejdskraft tilbage på de lokale politistationer. Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har man ifølge betjentenes tillidsmand helt opgivet at efterforske indbrud.

Og det er blandt andet gået ud over Mille Holst. Da hun og familien for nylig kom hjem fra ferie, var det til et hjem i Vordingborg, der havde været endevendt af tyveknægte.

Hør hende fortælle her:

Pensionsbombe truer politiet

Samtidig er det danske politi er lige nu truet af en reel pensionsbombe. Ud af de 10.520 betjente i Politiforbundet, er 1.280 over 60 år, hvilket betyder, at de i princippet kan smide politiskiltet fra sig nu og gå på pension.

Dermed risikerer politiet at miste godt 12 procent af sin samlede styrke, og det vækker stor bekymring hos formanden for forbundet.

- Det er en trussel mod dansk politi. Hvis de her 1.280 politifolk vælger at gå på pension, så står vi i en situation, der er fuldstændig uoverskuelig for dansk politi. Det er totalt uholdbart, sagde Claus Oxfeldt med henvisning til, at der kun uddannes 384 nye politifolk om året.

Hør ham uddybe her:

De pressede betjente

TV 2 har henover sommeren sat fokus på landets politibetjente, som siden terrorangrebet i København i februar har været presset til det yderste.

Her kan du få et overblik over de historier, vi har bragt:

Efter terror: Betjente sygemelder sig på stribe

Politidirektør: Betjentene er under pres

Bevogtningsopgaver får konsekvenser: Sager om indbrud hober sig op

Pensionsbombe truer politiet: 1280 betjente kan smide skiltet

Pressede betjente: Tving os på gaden, og vi smider skiltet