Organisationer kritiserer: Drop nu ferien, Carl Holst

16x9
Forsvarsminister Carl Holst bĂžr snart komme hjem fra ferien, mener flere af Forsvarets ansatte. Foto: Scanpix

Med en kalender, der viser august, er det pĂ„ tide, at den nye forsvarsminister dropper sommershortene og trĂŠkker i arbejdstĂžjet. 

Det mener i hvert fald formĂŠndene for Forsvarets ansatte ifĂžlge Ekstra Bladet.

Carl Holst, der efter folketingsvalget den 18. juni blev udnÊvnt som ny forsvarsminister har endnu ikke kommenteret pÄ det Äbne brev, hvor nedslidte flymekanikere opfordrer regeringen til at indstille luftkrigen mod terrorbevÊgelsen Islamisk Stat. Og det vÊkker frustration.

- Jeg ved, han holder sommerferie nu. Men jeg synes forsvarsministeren snart mÄ komme ud af busken og komme med en udtalelse, siger Jesper K. Hansen, formand for den stÞrste faglige organisation i Forsvaret, CS, til Ekstra Bladet.

'Det er ikke i orden'
Samme melding kommer fra formand for HÊrens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Winther, der ogsÄ kritiserer Carl Holsts tavshed i forhold til Tolkesagen eller Irak-kommissionen, som er blevet ivrigt diskuteret henover sommeren.

- Jeg ved ikke, om der har vĂŠret udstedt en ’fatwa’ hen over sommeren til ministrene om, at de ville fĂ„ Ăžrerne i maskinen, hvis de udtalte sig til medierne. Og jeg kan godt forstĂ„, at en minister ikke skal forholde sig til smĂ„ blĂ„ mĂŠnd pĂ„ Mars, og hvad medierne ellers kan finde pĂ„ i agurketiden, men jeg synes ikke, det er i orden, at der er nogle store sager pĂ„ forsvarsomrĂ„det, hvor ministeren har holdt sin mund, siger han til Avisen.dk og tilfĂžjer:

- NÄr man i forvejen er lidt frustreret over, at han er sÄ fravÊrende i vigtige forsvarspolitiske debatter, springer det i Þjnene, at Carl Holst Äbenbart har overskud nok til at mene noget om sin efterlÞnssag. NÄr han kan det, er han i hvert fald ikke pÄ ferie i Timbuktu i Mali, men er til at fÄ fat i.

Kommenterede pÄ vederlagssag
Med den kritiske kommentar henviser Flemming Winther til sagen om Carl Holsts 'dobbeltlÞn', som Vejle Amts Folkeblad kunne fortÊlle i sidste uge. 

Carls Holst, der forlod posten som regionsrÄdsformand, da han blev minister, fÄr i alt 833.040 kroner i 'efterlÞn' fra regionen pÄ trods af, at ha selv forlod sin post. Herudover fÄr han en ministerlÞn pÄ knap 1,2 millioner kroner om Äret - uden der finder nogen modregning sted i lÞnnen. 

Vederlaget er dog helt i overensstemmelse med reglerne, og det var det, Carl Holst i tirsdags pointerede i en statusopdatering pÄ sin Facebookprofil.

EfterfÞlgende har flere partier udtalt, at sagen giver anledning til, at reglerne laves om, mens Enhedslisten mener, at Carl Holst burde overveje at takke nej til vederlaget.  

LĂŠs hele opdateringen fra Carl Holst her: