Nyheder

Nye tal: Mænd udsættes også for sexchikane

Det er ikke kun kvinder, der bliver udsat for lumre bemærkninger eller klap i numsen. Veninder, der går i byen sammen, kan også være sexchikanerende overfor den mandlige bartender eller tjener, skriver Fagbladet 3F.

I en undersøgelse fra Analyse Danmark blandt 3F's medlemmer i Privat Service, Hotel og Restauration svarer hele 19 procent af de mandlige 3F'ere, at de har været udsat for sexchikane.

- Vi ser en tilnærmelse mellem kønnene, som betyder, at veninder, der går på værtshus, drikker shots og bliver betjent af en ung mandlig tjener, også kan udsætte ham for sexchikane, siger kønsforsker ved Roskilde Universitet, Kenneth Reinicke.

Konsulent i 3F, Peter Lykke Nielsen, er overrasket over, at så mange mænd oplever sexchikane.

- Det er et voldsomt antal. Og jeg forestiller mig, at det er endnu mere tabuiseret, når mænd bliver klappet bagi end, når det er kvinder, det går ud over. Jeg kender ikke til en eneste faglig sag, hvor en mand er blevet udsat for sexchikane, siger Peter Lykke Nielsen.

Der er dog stadig flere kvinder, der bliver udsat for sexchikane - her svarer 27 pct. at de har været udsat for sexchikane. Undersøgelsen er udført af Analyse Danmark på vegne af 3F og baseret på en stikprøve af 1.650 medlemmer af 3F/Privat Service, Hotel & Restauration og opnåede 500 svar.