Kommune tvinger alvorligt gigtplaget i aktivering: Tag din seng med pĂĄ arbejde

Charlotte Poffler er så gigtplaget i ryggen, at hun kun kan holde til få pligter i løbet af dagen. Selvom kommunen tidligere har testet hendes arbejdsevne, vil de nu gøre det igen. Og denne gang skal hun have en seng med på arbejde.

Det fortæller TV 2 Fyn.

- Det er rigtig, rigtig pinligt at skulle i praktik med en seng. Hvem vil have mig bagefter i et eventuelt flexjob med en seng, hvor jeg mĂĄske kan arbejde tre eller 15 minutter og ellers ligge der resten af tiden, siger Charlotte Poffler til TV 2 Fyn.

To tests pĂĄ to ĂĄr 

For seks ĂĄr siden fik gigten Charlotte Poffler til at arbejde for at komme pĂĄ førtidspension.

Det indebar, at Assens kommune i 2013 sendte hende pĂĄ et 15 uger langt jobafklaringsforløb. Kommunens resultat blev, at hun kan arbejde to gange af 30 minutters varighed om ugen med en arbejdseffektivitet pĂĄ 30 procent.

Nu vil kommunen, to år efter, teste hendes arbejdsevne igen. Forskellen på de to forløb er, at hun har en seng med på sin kommende praktikplads.

- De sidste seks år har været et mareridt. Et helvede. Jeg er ikke blevet troet på til trods for speciallægeerklæringer, der viser, at jeg er syg og har ondt, siger hun.

Charlotte Poffler forstĂĄr godt, at jobcenteret skal finde ud, hvor meget hun kan yde.

- Jeg synes, at når vi kommer ned på to gange en halv time om ugen, så er der ikke nogen rimelighed i det længere. Og slet ikke med en seng, siger Charlotte Poffler.

Forløb forringer hendes helbred

Ifølge arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Iben Nørup forringer forløbet Charlotte Pofflers helbred. Hun mener, at hvis man presser folk til at blive ved med præstere, kan det, for alvorligt syge folk uden behandlingsmuligheder, være en yderligere belastning for deres helbred.

- Socialt kan det få ret omfattende negative konsekvenser, hvis man sluger det sidste overskud, der måtte være på to timer på ens arbejdsplads, siger Iben Nørup.

Charlotte Poffler ved endnu ikke, hvor hun skal i praktik, men ifølge planen skal hun have den gennemført inden den 1. december i år.

Du kan høre mere om Charlotte Pofflers situation i klippet øverst oppe.