Nyheder

Lystsejler lå i vandet i 17 timer: - Jeg mistede aldrig modet

Det var en stærkt medtaget Thorbjørn Hendil, der onsdag blev fisket op af vandet ud for Vejrø. Udmattet og nedkølet, men dog i live.

Forinden havde den 47-årige lystsejler tilbragt 17 timer alene i det kolde vand, efter at være faldet over bord under en sejltur.

Hans tomme båd blev tirsdag aften fundet med motoren tændt ud for Knudshoved Odde, hvilket straks fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at iværksætte en eftersøgningsaktion, da man frygtede en drukneulykke.

Fundet af lystsejler

Men selvom det lykkeligvis ikke gik så galt, var det alligevel en hård prøvelse at tilbringe så mange timer i vandet, fortæller Thorbjørn Hendil.

- Jeg var fysisk udmattet, men jeg mistede aldrig modet. Jeg sang for eksempel et par sange, imens jeg ventede på hjælp, siger han til TV 2.

Artiklen fortsætter under videoen.

Trods en intensiv eftersøgningsindsats fra både politi og Forsvarets Operationscenter, var det en anden lystsejler, der tilfældigt fandt Thorbjørn Hendil liggende i vandet onsdag morgen. Han blev straks sejlet i havn ved Vejrø, hvor han modtog nødhjælp. Efterfølgende blev han fløjet til Odense Universitetshopsital. 

Men selvom han altså måtte tilbringe en hel aften og nat alene i det kolde vand, forsøgte den uheldige sejler alligevel at bevare optimismen.

- Jeg tænkte hele tiden frem og strategisk. Blandt andet overvejede jeg flere gange, om jeg havde kræfter til at svømme ind til Vejrø, siger Thorbjørn Hendil til TV 2.

Husk redningsvesten

Til daglig er Thorbjørn Hendil forsikringsrådgiver i Taastrup, men er dog vokset op i en sejlerfamilie. Han er derfor en rutineret lystsejler, men havde i onsdags glemt en vigtig ting: sin livline.

- Man skal altid have en livline på, når man sejler alene. Det havde jeg ikke, så derfor kunne jeg ikke redde mig selv op på båden igen, siger han til TV 2.

Dog havde Thorbjørn Hendil husket sin redningsvest, hvilket efter hans eget udsagn reddede hans liv.

- Derfor er mit budskab: Husk altid redningsvesten, når du sejler, siger Thorbjørn Hendil til TV 2.

Se hele indslaget fra torsdagens 22 Nyheder øverst i artiklen.