Nyheder

Fire år efter angrebet på Norge - her er terrordøgnets minutter

For fire år siden - den 22. juli 2011 -  mistede 77 mennesker livet i Oslo og på Utøya.

Dengang 32-årige Anders Behring Breivik blev i Oslo Tingrett dømt til mindst 21 års fængsel, hvorefter retten kan vælge at holde ham i fængslet, hvis man mener, der er risiko for gentagelse.

I august 2012 konkluderede 22. juli-kommissionen, at angrebet på regeringsbygningen kunne have været hindret, at myndighedernes evne til at beskytte menneskene på Utøya svigtede, og at beredskabet burde have været bedre.

På årsdagen vil et nyt mindested på Utøya blive indviet - ligesom 22. juli-centeret åbner i Oslo. Her bliver en række genstande fra terrorangrebene udstillet - blandt andet resterne af bombebilen fra Oslo - ligesom udskrifter fra retssagen mod Breivik danner rammen for læringscenteret.

Her er en tidslinje over terrordøgnet i Norge:

T2Toolbox embed