Nyheder

Læserne har ingen medlidenhed: Godt, I blev blitzet

De fleste billister kan nikke genkendende til den irriterende følelse, når man bliver taget i fartkontrol, mens man i øjenkrogen fornemmer den skarpe blitz, der betyder et solidt indhug på bankkontoen. Mange danskere bliver fanget af fotovognens altseende øje, men der er ikke meget opbakning eller sympati at hente blandt TV 2 Nyhedernes Facebook-brugere, hvis du bliver blitzet.

I går lagde vi en artikel om 1007 bilister der blev blitzet ved Farøbroen i løbet af blot fem timer. Der blev udskrevet rigtig mange og store bøder til fartsynderne, men hvis du spørger TV 2 Nyhedernes brugere, så er det deres egen fejl.

- Jeg har svært ved at have ondt dem. Sorry!

Rigtig mange Facebook-brugere var hurtigt ude at fordømme fartsynderne og artiklen skabte stor debat med over 350 kommentarer i skrivende stund. Flere kommentarer er blevet belønnet med et ’synes godt om’ fra andre brugere. Den mest populære har i øjeblikket fået over 250 ’likes’, og den kommentar er skrevet af Karina Goldman:

- De 1007 var nok ikke blevet blitzet hvis de havde holdt fartgrænsen. Jeg har svært ved at have ondt af dem, sorry!

Hendes synspunkt bliver bakket op af Ida Jensen, der hyppigt befinder sig på Farøbroen:

- Jeg kører dagligt på Farøbroen, og det er slet ikke usædvanligt med farttosser der kører mellem 130-160 km/t. Især svenskere og nordmænd er totalt ligeglade med vores fartgrænser. Håber politiet vil foretage hyppige kontroller, det er trods alt vores trafiksikkerhed det handler om.

Den generelle holdning i det lange kommentarspor bakker op om politiets indsats, da fotovognene ved vejarbejde ifølge vores Facebook-brugere er med til at redde menneskeliv.

- Jeg synes, det er godt med kontrol ved vejarbejde, skriver Laila Holm.

- Hvis folk nu bare kunne overholde fartgrænserne ville de fotovogne ikke have noget at lave

Der er mange aspekter i Facebook-diskussionen, selvom næsten alle brugere er enige om, at det ikke er i orden at trykke for hårdt på speederen. Maibritt Illum Frandsen er en erfaren bilist ved Farøbroen. Hun kan godt forstå, hvorfor nogle bilister kører for stærkt, men det er altså farligt at gøre, hvis man spørger hende.

- Jeg kører den strækning tit, og problemet med farten er, at man kommer kørende med høj fart lige inden, og så skal ned og køre 90 på en strækning man ikke ser som farefuld. Og tilmed er det en lang strækning. Men der er ikke nødspor, så hvis der sker et uheld med din bil, så kan man få et seriøst problem, hvis folk blæser forbi med måske 120/130 km/t. Så der er jo absolut en mening med det, men det er nok først den dag man selv har stået med en defekt bil, man ser alvoren i det.

Peter Fischer Wissendorf har heller ikke meget tilovers for, at danske bilister åbenbart har svært ved at overholde simple fartgrænser:

- Hvis folk nu bare kunne overholde fartgrænserne ville de fotovogne ikke have noget at lave. Folk er selv ude om det, og det fryder mig, hver gang de blitzer en der ikke magter noget så simpelt at overholde en hastighed.

Hvad mener du? Er fotovogne pengemaskiner eller er de med til at redde menneskeliv. Deltag i debatten på vores Facebookside: