Nyheder

Vejen til Europa: Hjerteløse smuglere lod lille pige dø

Der lader ikke til at være grænser for menneskesmuglernes kyniske opførsel overfor de flygtninge, de tjener kæmpe summer på at skaffe til Europa.

En 48-årig syrisk far brød i går sammen i gråd på politistationen i Syracusa på Sicilien, mens han fortalte den rystende historie om, hvordan han på vejen over Middelhavet havde måttet sige farvel til sin lille datter.

Raghad på 10 år var diabetiker og rejste med sine forældre og søstre den lange vej fra Syrien mod Italien på flugt fra krig, nød og rædsler. Familien havde ikke meget bagage med, men Raghad have én lille livsvigtig rygsæk med insulin til turen og lidt legetøj.

Da menneskesmuglerne fyldte den ramponerede flygtningebåd op med alt for mange mennesker, end der var plads til, valgte de at kaste migranternes tasker og andre ejendele overbord. Den sukkersyge piges far tryglede smuglerne om at give Raghad rygsækken, som de havde flået ud af hænderne på hende, tilbage, men de nådesløse mænd nægtede.

Derefter bad han til, at turen ville blive så kort, at hun ville kunne nå i land efter ny medicin, før det var for sent. Men hans bønner blev ikke hørt. Ulykkeligvis gik hans lille datter i diabetisk koma og døde for øjnene af sin familie og de 320 andre på den overfyldte båd. Faderen ringede til sin imam derhjemme og fik ham til at fremsige en rituel bøn over den lille livløse pige, hvorefter hun blev kastet i havet.

Familiens håb var at komme til Tyskland. Faderen har en universitetsuddannelse i økonomi og var forretningsmand hjemme i Syrien, før krigen brød ud. Men til politikommissæren på Sicilien sagde han, at de nu ikke ved, hvor de skal finde viljen og kræfterne til at komme videre med den ubærlige sorg, der har ramt dem.

Italiensk politi har lørdag anholdt tre egyptere, som er mistænkt for at stå bag bådturen, der kostede Raghad på 10 år livet. 

Se den italienske kystvagt redde en nødstedt båd fyldt med flygtninge i toppen af artiklen.