Nyheder

Politiker om veteraners frygt for nabolag: - I er ynkelige

Veteraner i Aarhus er utilfredse med placeringen af deres kommende værested, men hos en række politikere er der ingen forståelse at hente. 

Veteranhjemmet skal ligge i Brabrand cirka 500 meter fra Gellerupparken, hvor blandt andet Grimhøjmoskeen ligger. Netop det har fået veteranerne til at frygte for deres sikkerhed.

Tæerne krummede sig på byrådsmedlem Knud N. Mathiesen (DF), da han hørte om veteranernes bekymringer.

- Der er intet, sådan nogle krigsveteraner behøver at være bange for. Jeg har aldrig hørt noget så ynkeligt. Det er helt forfærdeligt at høre. Jeg sad og krummede tæer, da jeg læste om deres bekymringer. Hold nu op. Det er soldater vi har haft i Irak og Afghanistan, skulle de så ikke kunne bo der?, siger Knud N. Mathiesen til Aarhus Stiftstidende.

Formand for socialudvalget Hüseyin Arac (S) deler Knud N. Mathiesens syn på sagen.

- De fjolser, der vil lave ballade, gør det oftest mod hinanden. Og hvis endelig de vil lave ballade mod et veteranhjem, kan de jo godt gøre det, selvom det lå et helt andet sted, siger Hüseyin Arac.

Det er en bestyrelse på fem personer, der har truffet beslutningen om placeringen af veteranhjemmet. Veteranerne har derfor ikke selv været med til afgørelsen.

Én af dem, der er ikke bryder sig om beslutningen, er veteran Pierre.

- Man skal ikke længere tilbage end et par uger, siden man sidst så et ISIS-flag herude. Det skaber også en utryghed i de her veteraner, sagde han til TV 2 i mandags.

Hvor det kommende veteranhjem og Grimhøjmoskeen præcist ligger kan du se på kortet herunder.

V: Placer hjemmet et andet sted

Fra Venstre får veteranerne forståelse for deres bekymring. Paritets politiske ordfører Gert Bjerregaard mener, at veteranernes værested skal placeres et andet sted.

- Vi vil i Venstre tage sagen op i magistraten, og sikre, der er fodslag for placeringen. For hvis ikke der er tryghed, giver det jo ingen mening med et veteranhjem. Og hvis man politisk ønsker at lade dette sted glide ned som en del af helhedsplanen har man fuldstændig misforstået ønskerne fra de veteraner, der har brug for veteranhjemmet, siger han.

I toppen kan du i klippet høre, hvad Pierre og en anden veteran mener om placeringen.