Enhedslisten: Dansk Folkeparti svigter de ældre

Enhedslisten anklager nu Dansk Folkeparti for helt at opgive den såkaldte ”ældre-milliard”, som tidligere har været en mærkesag for begge partier.

Den nye kommuneaftale forventes endeligt vedtaget på et møde i Finansudvalget fredag. I kommuneaftalen, som Dansk Folkeparti støtter, ændres den hidtidige ældre-milliard til at være en del af det almindelige bloktilskud til kommunerne.

- Jeg er meget skuffet over, at Dansk Folkeparti ikke har holdt fast i ældre-milliarden som et beløb kommunerne skulle bruge på de ældre. Nu kan kommunerne bruge pengene præcis som de ønsker det. Det er en klar forringelse for landets ældre, siger Pelle Dragsted, der er medlem af Finansudvalget for Enhedslisten.

Øremærket til de ældre
Sidste år kritiserede både Dansk Folkeparti og Enhedslisten, at pengene fra ældre-milliarden ikke kom de ældre til gode. Dansk Folkeparti krævede udtrykkeligt, at ældremilliarden blev øremærket til brug på ældreområdet, så pengene ikke kunne blive brugt til at lukke huller andre steder i det kommunale budget.

- Det blev klart dokumenteret, at de penge, som vi havde afsat til genopretning af ældreområdet, forsvandt. Kommunerne gav disse penge med den ene hånd, og tog pengene igen med den anden hånd. Det fik Dansk Folkeparti til at tale om, at der skulle afsættes ”en ægte ældre-milliard”, så man kunne se, at pengene blev brugt på ældreområdet, siger Pelle Dragsted.

- Det er skuffende, at Dansk Folkeparti ikke har holdt fast i det princip, nu hvor de selv er en del af det politiske flertal. I stedet lader de ældremilliarden forsvinde helt, siger han.

Nedenfor kan du se, hvad partierne sagde om ældreområdet op til det seneste Folketingsvalg:

I den interaktive grafik nedenunder kan du trykke på partibogstaverne og læse deres holding.
TV 2 har spurgt de ti partier, der opstillet ved det kommende folketingsvalg, hvad de mener om ti forskellige emner, der normalt optager danskerne. Svarene er indhentet via partiernes pressefolk, der enten selv har svaret, sendt det videre til de respektive ordfører eller ladet deres politiske konsulenter svare.
Vi kan desværre ikke hente data på nuværende tidspunkt. Prøv igen senere.