Nyheder

Hugo Boss dropper pels

Det tyske modehus Hugo Boss vil fremover ikke bruge pels i deres kollektioner. Det oplyser den dansk/norske dyreretsforening Anima, som har været i dialog med Hugo Boss og andre organisationer.

- Som en af de ledende virksomheder i luksus-segmentet har vi et stort ansvar, skriver Hugo Boss i sin seneste bæredygtighedsrapport, som blev offentliggjort i maj.

Her skriver man, at man gradvist vil udfase brugen af pels fra blandt andet kaniner, ræve og mårhunde, således at efterår/vinterkollektionen i 2016 er pelsfri. Desuden vil man kun bruge skind fra dyr fra fødevareindustrien.

Anima siger tak

Hos Anima er man glade for Hugo Boss' beslutning, og tilhængerne bliver opfordret til at sende en tak til den tyske modegigant på Facebook.

- Det er et historisk fremskridt for dyrevelfærden, at Hugo Boss nu er med til at gøre pelsmode til fortid. Debatten om pelsdyrs elendige vilkĂĄr i produktionen rører for alvor pĂĄ sig, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at se mange flere store spillere i modebranchen give pels den kolde skulder, siger kommunikationschef hos Anima, Thorbjørn Schiønning.

Hugo Boss peger pĂĄ, at der findes mange alternativer til pels.

- Virksomheden har fundet innovative materialer, som lever op til kundernes forventninger om høj kvalitet, lyder det.

Ingen fjer fra levende fjerkræ

Hugo Boss har i forvejen nægtet at købe fjer, der er plukket fra levende fjerkræ. Desuden vil modehuset ikke vil købe merinould fra avlere, der praktiserer "mulesing" - en praksis hvor man skærer hud af merinofårets bagparti for at undgå infektioner.

Tøjmærker som H&M, Bestseller og Calvin Klein bruger heller ikke pels.